DAČIĆ ODGOVORIO CRNOGORCIMA ZBOG ZABRANE PESME TAMO DALEKO: Godinama pevam OVU vašu pesmu po Srbiji i niko mi to ne zabranjuje
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

DAČIĆ ODGOVORIO CRNOGORCIMA ZBOG ZABRANE PESME TAMO DALEKO: Godinama pevam OVU vašu pesmu po Srbiji i niko mi to ne zabranjuje

Politika -

Na najavu Ministarstva kulture Crne Gore da će protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" podneti krivične prijave danas je reagovao srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar Dačić, koji je i sam poznat po tome što rado zapeva, uporedio je „slučaj“ pesme „Tamo daleko“ sa jednom crnogorskom pesmom, inače veoma popularnom u Srbiji.

„Pevam ’Korita Ivanova‘ godinama po Srbiji i niko mi ne zabranjuje“, rekao je Dačić.

Podsetimo, sporni koncert održan je u utorak u Herceg Novom u okviru tradicionalne manifestacije "Trg od ćirilice", a na teret učesnicima i organizatorima stavlja se kršenje niza članova - isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Vlast u Crnoj Gori pogodilo je javno isticanje srpske zastave i repertoar srpskih pesama.

Repertoarom su dominirale pesme posvećene Kosovu - Ivana Žigon i "Kosovsko božuri" izveli su numeru "Vidovdan", Danica Crnogorčević pesmu "Sini jako sunce sa Kosova", a grupa 357 odu "Hriste Bože".

(Kurir.rs/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track