Najnovije vesti

KRVNIK KOSOM UBIJAO ZAROBLJENE SRBE, SAD BI I DA IM KUĆE OTIMA! Evo ko je Naser Šalja zvani Fatira
Foto: Preentskrin AP

Suviše krvav i za Zapad!

KRVNIK KOSOM UBIJAO ZAROBLJENE SRBE, SAD BI I DA IM KUĆE OTIMA! Evo ko je Naser Šalja zvani Fatira

Politika

Ubijao je zarobljene žene, decu i starce tako što bi ih sekao kosom.

Suviše krvav i za Zapad!

 

Velika Britanija se prva povukla iz odbora Agencije za verifikaciju imovine Kosova, a pre dva dana su to uradile i SAD zbog odbijanja Prištine da sa čela te agencije smeni Nasera Šalju, a ambasador Kosnet je pomenutu odluku ovako obrazložio:

 

 "SAD su se povukle kao ranije Velika Britanija. Nećemo nastaviti saradnju s rukovod stvom koje se služi ličnim i političkim interesima, umesto da služi narodu. Odabirom nekvalifikovanih prijatelja za vladine položaje šteti imidžu Kosova i predstavlja izdaju narodnog poverenja", napisao je američki ambasador Kosnet.

 

 

foto: Preentskrin AP

A ko je u stvari Naser Šalja zvani Fatira?

 

Jedan od najbljih saradnika Hašima Tačija, koji se poslednjih godina sprijateljio s Ramušem i Dautom Haradinajem bio je opužen da je srpske zarobljenike ubijao kosom.

 

Povezivan je i sa slučajem ''Klečka'', kada su 1998. kindapovani Srbi iz Orahovca mučeni, silovani i na kraju ubijani tako što su bacani u jamu sa krečom.

 

Podsećanja radi, tada su pripadnici OVK u periodu od 12. maja do 22. jula 1998. na najbrutalniji način ubili 84 civila srpske nacionalnosti, a njihovi ostaci pronađeni su u masovnim grobnicama. Među optuženima za pomenuti masakr bio je i Fatmir Ljimaj, ali protiv njega, kao i protiv ostale osmorice, među kojima je bio i Naser Šalja, albanski sud u Prištini odbacio je sve optužbe.

 

Sam Šalja, nije bio previše zabrinut zbog poteza koji su povukli Veliku Britanija i SAD, pa je samo izjavio kako Agencija, na čijem čelu on radi u zakonu i da ''oslobađa uzurpiranu imovinu na severu''.

 

foto: Preentskrin AP

 

- Uz bezrezervnu podršku članova međunarodnog odbora i podršku kancelarije UNDP-a, u završnoj smo fazi implementacije odluka o vraćanju stanarskih prava u društvenom vlasništvu koja su izgubljena kao rezultat diskriminacije i kompezacije - piše u saoštenju Agencije i ističe da su već ''ispraznili okupirane nekretnine u severnoj Mitrovici''

 

 

 

 

 

kurir.rs/AP/

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...