RĐAVOJ OPOZICIJI I AUTO-PUT SMETA! MRŽNJA KVAZIELITE: Linčuju svakog ko ne pljuje po Srbiji!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Nemanja Nikolić

NENAD JEZDIĆ DOČEKAN NA NOŽ

RĐAVOJ OPOZICIJI I AUTO-PUT SMETA! MRŽNJA KVAZIELITE: Linčuju svakog ko ne pljuje po Srbiji!

Politika -

Odlepili: Glumcu ne mogu da oproste što je, uz prisustvo državnog vrha, učestvovao u umetničkom delu protokola otvaranja Miloša Velikog, pa im je izvrsni umetnik preko noći postao „bruka“ i „prodana duša“

Glumac Nenad Jezdić je u opozicionim krugovima za tili čas od izvrsnog glumca postao „bruka“, „prodana duša“, „go*no“, i to samo zbog male uloge kneza Miloša Obrenovića u umetničkom delu ceremonije otvaranja novog auto-puta. „Odjezdio i Nenad Jezdić“, jedna je od stotine pogrdnih poruka na Tviteru kojom se u „izdajnički“ glumački tabor ispratio i ovaj sjajni glumac.

Frustrirana opozicija

Sagovornici Kurira kažu da opozicioni prvaci i njihovi navijači kritikuju i nesumnjivo pozitivne stvari, ne partijske aktivnosti već pohvale ili učešće u manifestacijama otvaranja velikih infrastrukturnih projekata od javnog značaja. Podsećaju da opozicija pokazuje gotovo isti nivo frustracije i prema velikom Predragu Mikiju Manojloviću, koji se govorom i recitovanjem slavnog Disa na francuskom jeziku na Kalemegdanu obratio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, prvom francuskom predsedniku koji je posle 18 godina došao u Srbiju. Slično je prošao i glumac Miloš Biković, koji je zbog ogromne popularnosti u Rusiji bio deo svečanog protokola u susretima predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina i u Moskvi i u Beogradu.

foto: Dušan Milenković, Tanjug/Dragan Kujundžić

Politikolog Jelena Vukoičić smatra da je reč o reakcijama tipičnim za frustrirane ljude:

I rakija im smeta

- Svaki novi auto-put i fabrika u redovima opozicije izazivaju strah. Svesni svoje nemoći, oni bez ikakve logične i moralne osnove kritikuju sve ono što njima ne ide u prilog. Radi se o skupini političara i njihovih pristalica koji zajedno možda mogu da sakupe 10 odsto glasova, što je u redu. Međutim, oni očajnički žele da dođu na vlast, a jasno im je da za to nemaju podršku. Njihova frustracija je izazvana višegodišnjim neuspesima na izborima. To poprima već ozbiljne razmere i reflektuje se u kritikama, napadima i pokušajima javnog linča svih onih koji drugačije misle.

Na Tviteru je bilo svojevrsno utrkivanje raznih ljudi pod pseudonimima u tome ko će da uputi sočniju psovku Jezdiću. Ipak, jedan od najbizarnijih udara na glumca smislio je akademik i član pokreta Samoodbrana Dušan Teodorović:

- Vučićev kulturno-umetnički tim u sastavu Ristovski, Manojlović, Bajaga i Bora Čorba danas je dobio značajno pojačanje. Zove se Nenad Jezdić. Nenade, rakija koju proizvodiš je odlična. I pored toga, na sledećoj slavi neću da je služim gostima... Danas nije igrao u pozorištu. Danas nije snimao ni film ni seriju. Danas je pristao da bude dvorska luda jednom diktatoru.

Tviter zajednica ne prašta

„TOPLOG ZECA“ PROŠLI I ŽELJKO I BREGA

- Kad putuješ, vidiš neke fabrike, neke puteve asfaltirane, Beograd koji se gradi. Za ovako malu zemlju, koja je izgubila rat, to su ogromni pomaci - izjavio je nedavno Bregović i pohvalio Vučićev rad.

- O ovome sam sanjao preko 40 godina. Neko i duže. Da auto-putem idem iz Valjeva za Beograd i obrnuto - izjavio je Željko Joksimović, koji kao rođeni Valjevac nije krio oduševljenje zbog novog auto-puta Miloš Veliki.

foto: Nemanja Pančić, Zorana Jevtić

Miki Manojlović

NEMAM POTREBU DA SE PRAVDAM

Manojlović kaže da nije stigao zbog radnih obaveza da vidi šta je Jezdiću zamereno, a za svoje učešće u poseti Makrona Beogradu kaže da su neki pobrkali mnoge stvari.

- Nemam nikakvu potrebu da se bilo kome pravdam. To je bio izraz mog odnosa prema mojim porodicama, i tamo i ovde, i mog odnosa prema mojim državama, Srbiji i Francuskoj, i tom simbolički važnom trenutku, čiji sam deo bio. Nerazumevanje i mržnja su stanje u ovoj zemlji. I još nešto, od ove države, i od prethodnih, SCG i Jugoslavije, i od svih partija u životu ništa dobio nisam. Kinte dobio nisam. Ja sam samo davao sebe i kintu svoju koju sam zaradio na ovaj svoj talenat, i na rad koji imam. Tako da je meni sve to što me pitate potpuno suludo - izjavio je poznati glumac.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/ekipa kurira Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Nemanja Nikolić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track