LUTKE NA KONCU BOŠKOVOM! DEMOKRATA ODBRUSIO BOŠKU OBRADOVIĆU! Ko si ti da u ime DS odbijaš pregovore sa EU!
Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

PObuna u DS

LUTKE NA KONCU BOŠKOVOM! DEMOKRATA ODBRUSIO BOŠKU OBRADOVIĆU! Ko si ti da u ime DS odbijaš pregovore sa EU!

Politika -

Demokrata Goran Ješić oštro je reagovao na najnovije poteze lidera Saveza za Srbiju koji predvode Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović. On je, naime, izrazio čuđenje što se Obradović uopšte usudio da zastupa stav Demokratske stranke, i to u vezi sa evrointegracijama, odnosno pregovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima koje je inicirala Evropska unija.

Bilo je, navodi, logično da će Obradović da odbije predlog EU da se pregovori nastave u oktobru.

- Odluka DS u subotu je bila da "u ovom trenutku nema elemenata za fer i poštene izbore, Ali smo otvoreni za nastavak pregovora koje inicira pre svih EU"! Moje nerazumevanje je zašto ŽBoskoObradovic komentariše inicijativu EU o pregovorima u oktobru u ime DS i naravno ih odbija?! - napisao je na društvenoj mreži Ješić.

To je izazvalo brojne komenatre.

foto: Printscreen

- Kako što moj Gorane? Boško vam je novi sve i svja. Svi ste vi na veliku žalost postali samo lutke na koncu Boškovom. Naučio vas čovek sve politici, i žedne preveo preko vode! Pogledaj rejtinge svih iz SzS pre početka te joks ujdurme i sada, sve će ti biti jasno! - prokomentarisao je jedan od tviteraša.

Na konstataciju drugog tviteraša da "vole ljudi izvan DS da vode politiku DS", on je odgovorio "uglavnom".

foto: Printscreen

- Pa nije rekao da se poziv odbija. Ja sam slušao izjavu. Rekao je da ukoliko je Maja Gojkovic organizator, Savez neće učestvovati, ali ako organizuje EK, SzS će se odazvati. I to je stav bio i DSa, da sa Majom nema razgovora. Po čemu onda on poziv odbija u ime DSa? - bio je jedan od komenatara na šta mu je Ješić uzvratio: - A on svakako nema mandat DS da priča u naše ime i to apsolutno protiv odluke GO!

foto: Printscreen

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je juče da je dobrodošao angažman predstavnika Evropskog parlamenta (EP) u dijalogu vlasti i opozicije u Narodnoj skupštini, što je prosledila u odgovoru na pismo Dejvida Mekalistera, predsednika Komiteta za spoljne poslove EP. On je prethodno Mekalister je, naime, u utorak poručio da je EP spreman da posreduje u dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji oko izbornih uslova ako dobije pozitivan odgovor od prve dame srpskog parlamenta.

Kurir.rs/Foto:Dado Đilas, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track