PREDSTAVNICI EP PRECRTALI ĐILASA: Strancima Tadić favorit u opoziciji
Foto: Dado Đilas

SAZNAJEMO

PREDSTAVNICI EP PRECRTALI ĐILASA: Strancima Tadić favorit u opoziciji

Politika -

Iako je napustio jučerašnji sastanak u Skupštini, lider SDS pokazao se kao konstruktivan i dao predlog za prevazilaženje krize

Predstavnici EP, zbog odbijanja dela opozicije da razgovara sa predstavnicima vlasti o izbornim uslovima, vide lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića kao glas razuma i čoveka koji bi mogao da nađe rešenje za izlaz iz krize.

Izvor Kurira koji je prisustvovao razgovoru pojedinih predstavnika opozicije sa izaslanikom EP Knutom Flekenštajnom, kaže da se ispostavilo kako predstavnici delegacije EP kao kooperativnog vide Borisa Tadića.

Povratak

- Boris Tadić je jedini faktor iz opozicije s kojim može da se razgovara, to stranci misle. Oni smatraju da se Tadić ovim vraća na velika vrata. Na Đilasa ne može da se računa, tako da je precrtan za saradnju - objašnjava izvor Kurira koji je prisustvovao razgovorima koji su prethodili jučerašnjem dijalogu.

Tadić je juče rekao da je spreman da pomogne u pronalaženju rešenja, ali je napustio skup jer, kako kaže, to nije format koji obezbeđuje rešenje.

- Hoću da učinim svaki napor da predstavnici SZS, kao i opozicije koja nije u SZS, učestvuju u dijalogu - rekao je predsednik SDS.

Svi da učestvuju

On je dodao da smatra kako svi moraju da učestvuju u dijalogu, kako bi on bio primenjiv.

- Predložio sam format po kom bi predstavnici vlasti razgovarali sa predstavnicima EP, a potom i opozicije, posebno s njima.

Upitan da li će Marko Đurišić, šef poslaničke grupe SDS, nastaviti učešće u dijalogu, lider SDS-a je rekao da on ne nalaže ljudima iz stranke kako će se ponašati.

Podsetimo, Dragan Đilas nije dozvolio da članice Saveza za Srbiju idu na razgovore. Đilas je dva dana pre nego što je predsedništvo DS donelo odluku da ne ide na razgovor sa predstavnicima EP, rekao da nijedna članica Saveza ne sme da ide na razgovore.

Vladimir Đukanović OPOZICIJA SE ŽALILA NA SVE

Upitan da prokomentariše kako je protekao dijalog, predstavnik SNS Vladimir Đukanović rekao je da predstavnici opozicije koriste priliku da se izjadaju evropskim izaslanicima. - Žalili su se na sve, kao po običaju - rekao je Đukanović.

Maja Gojković ZADOVOLJNA DIJALOGOM

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je njen lični utisak dobar i da je vrlo zadovoljna kako je krenuo politički dijalog.

- To je sve ono o čemu mogu da govorim. Moj lični utisak je da sam vrlo zadovoljna kako je krenuo naš međustranački i politički dijalog - istakla je Gojkovićeva.

(Kurir.rs / K. B. / Foto:Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja