STRUČNJAK ZA GOVOR TELA OTKRIVA ZA KURIR: Medvedev i Vučić rešili veliki problem
Foto: EPA/Kurir

Analiza

STRUČNJAK ZA GOVOR TELA OTKRIVA ZA KURIR: Medvedev i Vučić rešili veliki problem

Politika -

Govor tela obojice pokazuje prisnost, deluju veselo, kao da su postigli neki dogovor za koji samo oni znaju, a koji će doneti važne rezultate

Marko Stojanović, profesor scenskog pokreta, ocenjujući govor tela ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i srpskog predsednika Aleksandra Vučića tokom zajedničkog obraćanja u Beogradu, kaže da obojica deluju veselo, gotovo ushićeno, kao da su rešili neki problem.

U razgovoru za Kurir, Stojanović kaže da obojica deluju radosno i da izgledaju kao deca kojoj je poverena tajna na čuvanje.

Prijateljstvo

- Govor tela obojice govori nam o prijateljstvu, prisnosti i ono što je za mene posebno intrigantno jeste da obojica deluju veselo, radosno, gotovo ushićeno, kao da su rešili neki problem, kao da im je pao teret s ramena ili kao da su postigli neki dogovor za koji samo oni znaju, a koji će doneti važne rezultate. Izgledaju kao deca kojoj je poverena tajna na čuvanje i jedva čekaju da postignu planirane rezultate kako bi mogli svima da otkriju tajnu - kaže Stojanović i dodaje:

- Hodaju otvoreno, uspravno, ponosno i lepršavo.

foto: Ana Paunković

Raspoložen

Ovaj stručnjak za govor tela još navodi da odavno nije video predsednika Srbije tako raspoloženog kao sada, tokom posete ruskog zvaničnika.

- Dugo nisam video predsednika Vučića u ovako pozitivnom izdanju. Najčešće je pognutih ramena, izbačene glave i vrata unapred kao da hoće da se smanji, a na ovim fotografijama hrabro i radosno nosi svoju visinu. Baš me interesuje šta su se dogovorili... - dodao je Stojanović.

Podsetimo, ruska delegacija, s premijerom vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom na čelu, bila je u poseti Beogradu 20 oktobra, na 75. godišnjicu oslobađanja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kurir.rs/K. B. Foto: EPA/Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track