LAŽIRALI PRILOG RAŠA TUDEJA! ĐILASOVA PAKLENA PREVARA: Montiranim lažima udara na državu
Foto: Ana Paunković

Raskrinkani: POPOVIĆ IVKOVIĆ O OBMANI JAVNOSTI

LAŽIRALI PRILOG RAŠA TUDEJA! ĐILASOVA PAKLENA PREVARA: Montiranim lažima udara na državu

Politika -

Skandalozno: Pristalice Saveza za Srbiju lažirale prilog ruske televizije Raša tudej u pokušaju da optuže ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i njegovog oca da sarađuje sa džihadistima

Pristalice Saveza za Srbiju, čiji je lider Dragan Đilas, lažirale su prilog televizije Raša tudej i pokušale da, širenjem ove brutalne montaže, ubede javnost da Srbija naoružava pripadnike terorističke organizacije ISIS u Jemenu!

Razmontirani

Snimak sa udarnim naslovom „Otac i sin naoružavaju džihadiste“, koji je navodno emitovan na pomenutoj ruskoj TV stanici, trebalo je da dovede u zabludu gledaoca da su srpski ministar policije Nebojša Stefanović i njegov otac povezani sa švercom oružja, jer su njihove fotografije bukvalno namontirane na originalni prilog, kao i lažni titl na srpskom koji ovu izmišljotinu potkrepljuje. I ne samo to. Montaža je navodila na zaključak da je ruska državna televizija optužila Srbiju da naoružava teroriste i poručila srpskim vlastima da neće dugo opstati, uz opasku „ne dozvolimo im da uteknu iz zemlje“.

foto: Kurir

Prevaru je razotkrila državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković, objavivši materijal koji je Raša tudej zaista emitovala, a u kom nema ni reči ni o Stefanoviću, niti o Srbiji. Ona za Kurir tvrdi da iza ovoga stoje „cenzori iz SZS“, koji su lažni video „poturili, prepakivali ga, montirali, u njega ubacili sliku ministra i njegovog oca i tako doveli u zabludu građane Srbije“.

Smeta im Rusija

- U svojim lažima spremni su da gacaju svaki dan, samo što iz toga izlaze sve prljaviji. Ne samo da im je politička ideja laž već koriste Gebelsove metode propagande u obračunu s političkim neistomišljenicima. Mesecima terorišu građane lažnim aferama, pribegavaju fizičkim nasrtajima, vređaju, ponižavaju. Sve to dolazi iz kuhinje Dragana Đilasa, glavnog i odgovornog urednika, cenzora i upravitelja svih medija, za šta ga je direktno optužila Verica Barać - poručila je ona.

I politički analitičar Branko Radun smatra da ovaj napad lažnim vestima dolazi iz kuhinje SZS.

- Lako je utvrditi ko je prvi objavio to, a ko je najviše širio tu montiranu vest. Ta montaža pokazuje da je namera da se zatamne srpsko-ruski odnosi i da se udari na celu vladajuću koaliciju. Ovakvo obmanjivanje javnosti mora se razobličiti i raskrinkati, da se tačno zna ko stoji iza njih, koja politička opcija - kaže naš sagovornik.

Dejan Vuk Stanković

TROSTRUKA KOMPROMITACIJA

foto: Medija Centar

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković uveren je da je reč o pokušaju trostruke kompromitacije, a da su mete država, ministar Stefanović i ruska medijska kuća.

- Lažni snimak je klasičan primer sajber-rata koji se vodi u političko-propagandnom polju i verovatno će ovih bednih pokušaja blaćenja i države i pojedinaca biti sve više. Zanimljivo je da je ova lažna vest lansirana baš kada se mnogo govorilo o poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu. Širi kontekst ove priče su odlični odnosi između Srbije i Rusije, koji nekome očigledno smetaju - ocenjuje on.

Vladimir Orlić

ARSENAL TAJKUNSKO-LJOTIĆEVSKOG KARTELA

foto: Nebojša Mandić

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić nema dilemu da iza ovoga stoje lider opozicije Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović.

- Montaže, laži, podmetanja, klevetanje... sve je to uobičajeni arsenal tajkunsko-ljotićevskog kartela Đilasa, Jeremića i Dveri. Zna se ko se u ovoj zemlji koristi takvim sredstvima, u providnim pokušajima da oblate ljude koji hrabro govore o njihovom lopovluku i uništavanju Srbije. Pa ipak, narod da prevare, ne mogu. Samo dodatno uništavaju svoj bedni rejting. Postali su, kako je ocenio Nikola Kojo, obični cenzusolovci.

Kurir.rs/ Ivana Kljajić Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track