TENK NA TOČKOVIMA: Pogledajte u kakvom vozilu Kinezi voze srpsku premijerku! Ovakvu ZVER prave isključivo za predsednika Sija (KURIR TV)
Foto: Kurir

namenjen za najviše pripadnike partije

TENK NA TOČKOVIMA: Pogledajte u kakvom vozilu Kinezi voze srpsku premijerku! Ovakvu ZVER prave isključivo za predsednika Sija (KURIR TV)

Politika -

Automobil u kom Kinezi voze premijerku Srbije tokom posete NR Kini, kažu domaćini, pravi je tenk na točkovima!

To blindirano vozilo je nemoguće kupiti, a model identičan ovom u kom se vozi Brnabićeva pravi se za predsednika Sija i za najviše rukovodstvo Kine. Pošto je kompanija Džili koja ga proizvodi ujedno i najveći deoničar u mercedesu, prilikom izrade im je bila dostupna najbolja svetska tehnologija.

1 / 4 Foto: Kurir

U njega je ugrađen sistem zaštite od svake moguće opasnosti na najvišem nivou, poput onih u kojima se voze ruski predsednik Vladimir Putin, kao i američki predsednik Donald Tramp.

Hong Qi (crvena zastava) blindirani automobil, nacionalna proizvodnja samo za predsednike drzava i vlada

Znak na kolima izmislio je kaligrafski mao cetung (hong Qi)

Inače, svaki blindirani auto koji ima crvenu krestu, kao što je ovaj u kom se vozi srpska premijerka je namenjen isključivo za najviše pripadnike partije. Interesantno je i da je mladić koji je zadužen za dvadesetčetvoročasovnu pratnju premijerke i njenu bezbednost jedan od šefova obezbeđenja predsednika Kine Si Đinpinga, čime su domaćini takođe pokazali najviši nivo poštovanja za srpsku premijerku.

(Kurir.rs/B.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track