Najnovije vesti

KRSTI SE SA TRI PRSTA SA DESNA NA LEVO: Novi ambasador SAD u Srbiji posetio crkvu Ružicu i ZAPALIO INTERNET (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

gore društvene mreže

KRSTI SE SA TRI PRSTA SA DESNA NA LEVO: Novi ambasador SAD u Srbiji posetio crkvu Ružicu i ZAPALIO INTERNET (VIDEO)

Politika

Novi američki ambasador Entoni Godfri je nedavno snimljen u šetnji Kalemegdanom, gde je uživao u lepotama naše prestonice sa suprugom Anom.

Ambasador je sa Beograđanima odigrao partiju šaha, "provozao" se čuvenom panoramom, ali jedan njegovčin je posebno privukao pažnju svih Srba.

Sa suprugom, koju je upoznao u Irskoj, ušao je u našu crkvu Ružicu, i tom prilikom se prekrstio po pravoslavnom običaju, sa tri prsta sa desna na levo. Oni su tom prilikom u ovoj crkvi zapalili i sveće za žive i za mrtve.

Američka ambasada je taj snimak objavila na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, uz sledeći komentar: "Šta čini jedno subotnje prepodne? Šetnja gradskim ulicama, istraživanje tvrđave, partija šaha, odlazak u crkvu i na pijacu. Ambasador Godfri i njegova supruga nastavili su sa istraživanjem svog novog doma." Ovaj potez američkog ambasadora je izazvao mnoštvo komentara, pa mnogi nagađaju da se radi samo o poštovanju verske tradicije, dok drugi tvrde da je ambasador pravoslavac, pogotovo ako se uzme u obzir da je pre Beograda bio američki predstavnik u Rusiji.

Entoni Godfri je postao američki ambasador u našoj zemlji krajem oktobra kada je zamenio svog prethodnika Majkla Skata.

Kao jedan od glavnih zadataka tokom svog mandata navodi zalaganje za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...