OVAKO SE TROŠILA POMOĆ SRBIJE ZA SREBRENICU: Ćerka (20) funkcionera Radomira Pavlovića Lala kupila lokal u centru Beograda posle uplate provizije!
Foto: Screeenshot

Mutno

OVAKO SE TROŠILA POMOĆ SRBIJE ZA SREBRENICU: Ćerka (20) funkcionera Radomira Pavlovića Lala kupila lokal u centru Beograda posle uplate provizije!

Politika -

Isidora Pavlović (20), ćerka Radomira Pavlovića Lala, savetnika načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, kupila je prošle godine lokal u Ju biznis centru u Beogradu od 30.000 evra, pokazuju papiri do kojih je došao Kurir.

Prema kupoprodajnom ugovoru, Pavlovićeva je, u vreme kad je imala 19 godina, kupila nepokretnost na ekstra lokaciji.

foto: Privatna Arhiva, Printscreen

Sumnjivo

Kupoprodajni ugovor je zaključen 19. 10. 2018, a Pavlovićeva je navedena kao kupac. Samo nekoliko meseci ranije, u januaru 2018, njen otac Radomir Pavlović, kako tvrdi Desnica Radivojević, bivši saradnik Grujičića, uzeo je proviziju u iznosu od 30.000 evra za nameštanje posla kupovine hale u Srebrenici novcem Vlade Srbije.

foto: Printscreen

Pavlovićeva je kupila poslovni prostor, broj 29/L, površine 27 metara kvadratnih, u niskom prizemlju zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina, broj ulaza 10 D.

- Prodavac prodaje, a kupac kupuje nepokretnost bliže opisanu u članu 1 ovog ugovora, za kupoprodajnu cenu od 30.000 evra, od čega: iznos od 10.000 evra kupac je isplatio prodavcu u gotovom pre zaključenja ovog ugovora, što prodavac potvrđuje svojim potpisom na ovom ugovoru. Preostali iznos od 20.000 evra kupac će uplatiti na devizni račun prodavca otvoren kod Komercijalne banke. Obavezuje se prodavac da odmah po prijemu isplate preostalog dela kupoprodajne cene iz tačke prethodnog stava preda kupcu izjavu o dozvoli (saglasnosti) upisa u katastar nepokretnosti prava vlasništva stečenog ovim ugovorom - navodi se u ugovoru, kao i:

foto: Printscreen

Ruinirana hala

Podsetimo, Vlada Srbije je krajem 2017. dala donaciju od milion evra opštini Srebrenica za kupovinu prostora u poslovnoj zoni u Potočarima radi pokretanja proizvodnje i zapošljavanja 300 radnika. Vlast u Srebrenici je od pomenutog novca kupila ruiniranu halu za 850.000 evra od Slovenca Mihe Živeca, što je duplo skuplje od cene po kojoj se ta hala prodavala. Živec je Grujičiću i četvorici njegovih saradnika, uključujući i Pavlovića, isplatio proviziju od ukupno 120.000 evra za nameštanje ovog posla. Danas je u tom kupljenom prostoru jedan drvoprerađivački pogon sa pet radnika i azil za pse.

Vojin Pavlović o Grujičiću

SRAMOTA DA ON PRIČA O JEDINSTVU

Mladen Grujičić tvrdi da nema pronevere novca od donacije Vlade Srbije, te da je na delu pokušaj narušavanja srpskog jedinstva u Srebrenici. Vojin Pavlović, predsednik udruženja građana Istočna alternativa, kojem Grujičić nije dao da postave spomen-ploču ubijenim Srbima u ovoj opštini, kaže da načelnik opštine Srebrenica uopšte i ne zna šta je to srpsko jedinstvo:

- Grujičić nema prava da govori o srpskom jedinstvu. On nije dao spomenik ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu i spomen-tablu stradalim Srbima u Srebrenici. Ne zna šta je srpsko jedinstvo.

Kurir.rs / K. Blagović

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track