Najnovije vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ O IZBORIMA: Biće održani na vreme, a ne kad to odluči Milan Antonijević! Srećom opozicija ne vodi državnu politiku, nego odgovorni ljudi
Foto: Tanjug

u obilasku beograda na vodi

PREDSEDNIK VUČIĆ O IZBORIMA: Biće održani na vreme, a ne kad to odluči Milan Antonijević! Srećom opozicija ne vodi državnu politiku, nego odgovorni ljudi

Politika

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da će se parlamentarni izbori održati na vreme i da ih raspisuje predsednik države, a ne Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo.

On je na taj način odgovorio na pitanje da li predlog MIlana Antonijevića da izbori budu 3. maja dogovoren sa njim.

"Izbori će biti na vreme, osim ako Milan Antonijević ne odluči drugačije", rekao je Vičić novinarima u Beogradu.

"Vidim da je čovek sebe postavio za predsednika Republike, pošto predsednik raspisuje parlamentarne izbore, ne raspisuje ih Milan Antonijević. Vidim da on zna sve - kako i kada. Ja računam onaj ko vas obavesti o izborima, on će i da ih raspiše", rekao je Vučić.

Predsednik je u šali dodao da je sve moguće, pa i to da Antonijević raspisuje izbore.

"Kada je Boliviji neko ko ima dva poslanika postao predsednik bez izbora, što ne bi mogao i on (Antonijević)", naveo je Vučić u šali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da opozicija u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice ne govori o Kosovu i Metohiji jer nema šta da kaže.

„Srećom oni ne vode državnu politiku već je vode odgovorni ljudi“, naglasio je on u izjavi novinarima.

Kazao je da opozicija ne brine o KiM, jer su tamo dobili manje od jedan odsto glasova.

„Kada ih pitate da li su govorili o KiM onda kažu „nismo ni pomenuli“, rekao je Vučić i dodao da im je važno samo da kažu nešto protiv Vučića. Kada ih pitate šta je plan i program za parkove, kažu samo - sve će biti bolje sto puta samo da se skine Vučić“, rekao je on.

Šta da kažu onda za KiM, upitao je Vučić.

„Da kažu uradićemo bolje nego 2008. kada je priznato Kosovo, ili 2004. kada je počinjen pogrom nad Srbima. Ne ide“, poručio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...