EU SE DOGOVARA SA ĐILASOM ZA DORUČKOM U METROPOLU?! U staru skupštinu nisu hteli, sastaju se po hotelima! Evo ko je sve bio tamo
Foto: Tanjug Filip Krainčanić, Nebojša Mandić

nisu došli na međustranački dijalog

EU SE DOGOVARA SA ĐILASOM ZA DORUČKOM U METROPOLU?! U staru skupštinu nisu hteli, sastaju se po hotelima! Evo ko je sve bio tamo

Politika -

BEOGRAD - Bivša članica pokreta Dosta je bilo, a sada članica Predsedništva novoformirane Stranke moderne Srbije i Đilasova miljenica Tatjana Macura tvitovala je informaciju da Savez za Srbiju pravi dogovore sa EU na neformalnim sastancima.

- Dogovorili smo se za format unutarstranačkih dijaloga sa našim prijateljima iz EP pre više od mesec dana. Drugi sastanak je završen. Neformalni sastanci sa strankama koje su odlučile da ne učestvuju u formalnim sastancima ne obavezuju ih da se pridržavaju dogovora - napisala je Macura na engleskom jeziku da bi je verovatno ponajpre razumeli "prijatelji iz EP". Inače, Macura je veoma aktivna na Tviteru i obično tvituje na engleskom.

Kako se saznaje, na radnom doručku u Metropolu bili su između ostalih šefica Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje sa Srbijom Tanja Fajon i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Iako su dobili poziv za učešće u jučerašnjoj drugoj rundi međustranačkog dijaloga, predstavnici SzS su se umesto dolaska u staru Skupštinu Srbije odlučili za sastanak u hotelu sa evropskim parlamentarcima. Podsetimo, zvaničan međustranački dijalog, na koji pojedini čelnici opozicije nisu ni došli, juče je trajao čitavih 10 sati.

Beogradski mediji preneli su da su se čelnici opozicije i izaslanici Evropske unije pred početak međustranačkog dijaloga, kojem posreduju predstavnici Evropskog parlamenta, sastali na radnom doručku u hotelu Metropol.

Sastanku su prisustvovali predsedavajuća Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje sa Srbijom Tanja Fajon i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, izvestilac Odbora za spoljne poslove EP za Srbiju Vladimir Bilčik, predstavnik EP Eduard Kukan, a od čelnika opozicije lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, vođa pokreta Dveri Boško Obradović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, kao i predstavnik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Radni doručak je trajao oko sat vremena i završen je bez izjava.

Podsetimo u Skupštini Srbije juče je održana druga runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredstvo evropskih parlamentaraca i nevladinih organizacija.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Na sastanak, koji je počeo oko 9 sati, nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije, Pokreta Dosta je bilo i Srpske radiklane stranke.

U zgradu Skupštine Srbije ušli su predstavnici evropskog parlamenta Tanja Fajon, Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i Vladimir Bilčik. Oni nisu želeli da daju izjave novinarima pre sastanka.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović je rekao da o zainteresovanosti dela opozicije za razgovore najbolje govori to što "nisu ni došli na sastanak".

(Kurir.rs/Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track