NARKO FANTOMSKA TVOREVINA SKROZ RASKRINKANA: Otkriveno na koji način tzv. Kosovo kupuje "nezavisnost", OVAJ ĆE U ZATVOR!
Foto: Profimedia

skandal na maldivima

NARKO FANTOMSKA TVOREVINA SKROZ RASKRINKANA: Otkriveno na koji način tzv. Kosovo kupuje "nezavisnost", OVAJ ĆE U ZATVOR!

Politika -

Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri.

Kako navodi list, mediji na Maldivima preneli su da je poslanik Mohamet Našed podneo zahtev parlamentu da sprovede istragu i utvrdi činjenice o ovom slucaju.

U zahtevu se, dodaje Zeri, traši i da se odluka o priznavanju Kosova preispita, kao i da li je taj postupak u skladu sa međunarodnim standardima, prenosi Kosovo onlajn.

U predlogu podnetom parlamentu, navedena je i izjava odlazećeg šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija u kojoj, kako se navodi, priznaje da je trošio novac lobirajući kako bi povećao broj zemalja koje će priznati Kosovo.

Takođe je poznato da vođe tvz. "Kosova" ne žale pare da podmite američke senatore i državnike.

Maldivi su priznali nezavisnost Kosova u februaru 2009. godine, skoro godinu dana nakon jednostranog proglaženja nezavisnosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track