VUČIĆ POSLE SASTANKA DRŽAVNOG VRHA! Pitam naše ruske prijatelje - ZAŠTO? Imamo jednu zemlju, branićemo je (KURIR TV)
Foto: Kurir TV

špijunska afera koja potresa zemlju

VUČIĆ POSLE SASTANKA DRŽAVNOG VRHA! Pitam naše ruske prijatelje - ZAŠTO? Imamo jednu zemlju, branićemo je (KURIR TV)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je završena oko 20 časova.

20.39 - Hvala našim bezbednosnim institucijama: BIA, vojska i policija, značaj njihovog rada je neprocenjiv.

20.35 - Đilasova kampanja je prljava, optužio nas je da smo prodali mine, a u stvari upravo je firma u kojoj radi mama od uzbunjivača prodavala mine Poljskoj, ali mi to možemo da dokažemo preko lin brojeva.

20.33 - Danas je Srbija optužena da je prodavala oružje Ukrajincima, to znači da neko želi da nas posvađa sa Rusijom, odnosno da kaže preko tajnih službi da smo mi ubijali Ruse.

20.30 - Početkom decembra sastanak sa Vladimirom Putinom od izuzetnog značaja, a nadam se da ću sa njim pre svega da razgovaram o ekonomskim i drugim temama.

20.26 - Objavljena je fotografija da su ovo ubice Olivera Ivanovića. To je fotografija iz naše arhive, ali to nisu ubice, to su studenti. To nisu teroristi i ubice.

20.26 - Oni koji Srbiji ne žele dobro uvek će napadati našu namensku industriju i direktorima tih firmi je najteže.

foto: Kurir TV

20.23 - Naša tajna služba radi pod pritiskom, ali radi kako treba. Uhapsili smo lica odgovorna za napad na namensku industriju. Špijuni su pohapšeni. Krušik i Lučane stalno napadaju, hoće da nam ih unište.

20.21 - Prvi sam Srbin koji je posle 105 godina dobio orden Aleksandra Nevskog i ponosan sam na to. Poštujem Rusiju.

20.19 - Srbija neće u NATO i neće ni u kakvu drugu vojnu organizaciju.

20.18 - Kleban više nije na teritoriji naše zemlje. Odnosi Srbije i Rusije se neće promeniti. Srbija ničim nije ugrozila prijateljstvo sa Rusijom. Zato sam jednog važnog čoveka u Rusiji pitao - Zašto?

20.17 - Naša državna politika je vojna neutralnost, tako će i ostati.

20.16 - Snažićemo našu armiju, našu policiju i BIA. Srbija je slobodna zemlja, nećemo da dozvolimo da drugi o nama odlučuju i da drugi upravljaju. Srbija će sama braniti svoje nebo, braniti svoj narod.

foto: Kurir TV

20.14 - Ovo je zvanični zapisnik o toj večeri. Postoji veliki pritisak na našu zemlju sa različitih strana, posebno na našu privredno-industrijsku strukturu.

20.12 - Mnogi ljudi su pokušali da pregovaraju u ime države i vojske sa stranim agentima. Reč je o pripadnicima austrijske, mađarske i bugarske službe.

20.11 - Potpukovnik Z.K. je promatran zbog kontakata sa hrvatskim pripadnicima tajne službe, pa smo znali i za kontakte sa ruskim agentima.

20.09 - U Zemunu su uočena tri lica koja su izašla iz automobila marke "audi" i krenuli ka keju. Potpukovnik Kleban je više puta želeo da ima kontakt sa našim pripadnicima vojske, a to mu je bilo i omogućeno. Sa deset lica se sastao i za sve postoji dokumentacija.

20.07 - BIA je znala za snimak koji je načinjen 24. decembra 2018. i primenili smo operativne mere. Ipak, dokumentovanje nije bilo moguće, jer je bilo dosta lica bilo u kontrapratnji.

foto: Kurir TV

20.07 - Značajan broj zemalja želi da ima informacije o Srbiji.

20.02 - Aleksandar Vučić: Kao zemlja mi smo suočeni dugi niz godina sa različitim interesima stranih obaveštajnih službi.

Sagledali smo ofanzivne moći obaveštajnih agencija iz inostranstva i u skladu sa tim smo postavili svoje kontraobaveštajne mere.

20.00 - U salu za novinarsku konferenciju su upravo ušli Bratislav Gašić, direktor BIA i Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

19.56 - Uskoro će se predsednik Srbije obratiti naciji.

18.00 - Počinje sednica Saveta za nacionalnu bezbednosti, stigao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

foto: Tanjug Printscreen

17.55 - U Zgradu Predsednišva došla je premijerka Ana Brnabić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba i mnogi drugi.

foto: Tanjug Printscreen

Sednica je zakazana povodom moguće špijunske afere, čiji su akteri ruski obaveštajac i srpski bezbednjak, a koja je u javnosti pokrenuta nakon što je na internetu, a potom i u medijima, objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac navodnom srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

1 / 5 Foto: Tanjug Printscreen

Autentičnost snimka, kao i to da se na njemu nedvosmisleno nalazi ruski obaveštajac Georgij Kleban, potvrdila je Bezbednosno-informativna agencija.

Upravo nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće poznato više detalja o ovom slučaju, na kome su angažovane srpske bezbednosne službe.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik Vučić će detaljno i argumentovano odgovoriti i na lažne optužbe o trgovini oružjem i navodnoj prodaji naoružanja i drugih ubojitih sredstava Ukrajini koja su navodno korišćena za ubijanje ruskih vojnika na istoku ove zemlje.

Prema saznanjima, biće otkriveno ko sve stoji iza ovih pokušaja destabilizacije naše zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug/Aleksandar Bečić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track