Najnovije vesti

VUČEVIĆ PODNEO KRIVIČNU PROTIV VUČIĆA: Tužilaštvo će proveriti! Opozicija o Jovanjici priča 20 dana, a ne prijavljuje!
Foto: Marina Lopičić

da se stane na put pričama

VUČEVIĆ PODNEO KRIVIČNU PROTIV VUČIĆA: Tužilaštvo će proveriti! Opozicija o Jovanjici priča 20 dana, a ne prijavljuje!

Politika

Miloš Vučević podneo je danas Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića zbog sučaja “Jovanjica” tj. navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja na kome je pronađena marihuana.

 - Nismo kvalifikovali krivično delo, na tužilaštvu je da utvrdi da li je bilo krivičnog dela, samo smo klasifikovali izjave povodom ovog slučaja.

Zaslužujemo da znamo da li je ovo istina ili se šire gnusne laži! Ovo nije pitanje dnevne politike! - kazao je Vučević nakon što je podneo krivičnu prijavu.

1 / 9 Foto: Marina Lopičić

Na tužilaštvu je da otkrije istinu, zaključio je Vučević.

- Ovog nema ni u Južnoj Americi, ovo je skandalozno, ovako optuživati predsednika, a kad se pomenu krivične prijave kažu nemojte, nemojte da se istražuje - kazao je Miloš Vučević.

On je kazao da opozicija 20 dana priča, a nema hrabrosti da prijavi sve. Kažu da je lažna krivična prijava, navodi Vučević, a u prijavi su upravo izjave opozicionih političara o ovom slučaju.

- Tražili smo da ovaj proces ide na hitno utvrđivanje navoda - kazao je Vučević.

foto: Marina Lopičić

- Ili su ovo gnusne laži, ili imamo ozbiljan problem u državi! Biće ispitani i osumnjičeni i oni koji su bili hrabri samo na Tviteru! Odakle im tvrdnje, moraće da obrazlože?! Odakle oni znaju ko je sa kim pričao telefonom - kazao je Vučević.

- Krivičnu prijavu sam podneo ja, kao Miloš Vučević, došao sam kao fizičko lice, sa mojim punomoćnikom. Ovde je pravo pitanje da li je predsednik optužen za ozbiljno krivično delo - zaključio je Vučevič.

- Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna, rekao je Vučević novinarima posle podnošenja prijave.

Tužilaštvo mora građanima da saopšti istinu, pa ukoliko se navodi ispostave netačni, neko će morati da odgovara zbog lažnih iskaza, rekao je Vučević novinarima.

Kaže da je prijavu podneo, jer to niko nije uradio, a istina mora da se zna, jer su ovo do sada najgore tvrdnje protiv predsednika i njegove porodice.

- Oni ne prezaju ni od čega - kazao je potpredsednik glavnog odbora SNS.

Vučić: Stavićemo tačku na ovo!

Govoreći o krivičnoj prijavi Miloša Vučevića protiv njega, Vučić kaže da će se tako staviti tačka na slučaj "Jovanjica".

- Ljudi će moći da čuju šta je istina za nekih sedam do desed dana, jer ako se svaki dan nešto priča, nastaviće se da se priča, a ovako će istina izaći na videlo - rekao je Vučić.

Kurir.rs/S.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...