SKANDALOZNO: Narko-diler Tocilo kum Boška Obradovića!
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Policajci optužili jednog od lidera opozicije

SKANDALOZNO: Narko-diler Tocilo kum Boška Obradovića!

Politika -

Bliska veza Obradović je dodatno pojačao napade na policiju zbog hapšenja Mladena Novakovića sa 77 kg heroina, kažu iz Strukovnog udruženja policije i otkrivaju da su narko-diler i lider Dveri kumovi

Lider pokreta Dveri Boško Obradović i uhapšeni Mladen Novaković (37), zvani Tocilo, u čijoj narko-grupi je zaplenjeno 77 kilograma heroina, jesu kumovi!

Ovo je u svom saopštenju obelodanilo Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“, navodeći da Obradovićevo, kako kažu, blaćenje pripadnika MUP ima pozadinu.

Mutne radnje

- Obradović danima bestidnim lažima pokušava da kriminalizuje ljude koji su ceo svoj život i karijere posvetili borbi protiv kriminala, skrivajući se pod plaštom navodne političke borbe. S obzirom na to da se ne libi da naše kolege, iza kojih su i decenije službovanja u policijskim redovima, naziva mafijom i vređa na sve moguće načine, nećemo se ni mi libiti da ga pitamo - za čije interese Boško Obradoviću satanizujete policiju? - navodi se u saopštenju. Dodaju da se to ne radi samo sa ciljem da se nanese politička šteta ministru policije Nebojši Stefanoviću već da postoje i drugi motivi.

- Da li kriminalizujete časne i poštene policajce i da li se obračunavate sa njima zbog hapšenja šuraka Dragana Đilasa sa dva kilograma kokaina i da biste zaštitili narko-klan koji stoji iza ovog šverca narkotika, ili ste pak u zadnje vreme dodatno pojačali agresiju u napadima na policiju i zbog hapšenja Mladenovčanina Mladena Novakovića, zvanog Tocilo, sa 77 kilograma heroina? Operativna saznanja kažu da vam je to kum - kažu u Strukovnom udruženju policije.

Težak kriminal

Član Svetske asocijacije šefova policije i bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović kaže da je ovakve navode neophodno ispitati. - Treba otkriti o čemu se tačno radi, detaljno prikupiti saznanja i sve informacije i reagovati u skladu sa njima. U svakoj državi je najveća socijalna patologija između sveta kriminala i politike i najveći je balast političara da se povezuje sa teškim kriminalom kao što je krijumčarenje droge. To je omča oko vrata za svakog političara kog bi s tim povezali, zato policija treba da ispita sve ove navode - kaže Nicović i podseća da su veliki svetski i evropski političari zbog kriminalnih afera izgubili svoje funkcije.

Činjenice KO JE MLADEN NOVAKOVIĆ TOCILO

Polovinom novembra ove godine policija je uhapsila Mladena Novakovića iz Amerića kod Mladenovca zbog sumnje da je organizovao narko-grupu koja je drogom snabdevala celu Srbiju. Tocilo je bio i ranije poznat policiji, a hapšen je u junu 2016, dok je čekao poziv za odsluženje zatvorske kazne za krivično delo iz 2008. Kriminalnu karijeru započeo je zelenašenjem, a jedna žrtva iz sela u okolini Mladenovca pokušala je da se ubije jer više nije mogla da mu plaća zelenašku kamatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track