PRESTANITE DA NAS BLAMIRATE: Đilas uvredio Šveđane!
Foto: Twitter, Zorana Jevtić

BLAM Lideri szs ispali glupi, napali Ambasadu Švedske

PRESTANITE DA NAS BLAMIRATE: Đilas uvredio Šveđane!

Politika -

Ispala Posle pljuvanja Srbije u Briselu, opozicionari zatrovali zimsku čaroliju koju je švedska ambasada priredila Beograđanima

Lideri opozicije uspeli su da se u jednom danu dva puta propisno obrukaju na međunarodnoj sceni.

Predvodnik blamaže bio je prvi čovek Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji je prvo pred praznom salom Evropskog parlamenta blatio Srbiju, zatim iz Brisela pljuvao Švedsku i na kraju u Srbiji umalo izazvao pravi diplomatski skandal.

Ruganje šarama

Đilas ozbiljno konkuriše za ispalu godine, jer je, u nastojanju da izvrgne ruglu sve što vlast uradi, naivno poverovao da je zgrada Skupštine grada zaista ofarbana u crveno. A fasada Starog dvora zapravo je poslužila za 3D video-projekciju u čast Kraljevine Švedske i praznika Svete Lucije, koji Šveđani slave u decembru.

- Ljudi, ovo nije nikakva kreativna šala. Ovo je stvarno! - objavio je Đilas na Tviteru, uz fotografiju Skupštine grada u crveno-belim šarama i poziv Marku Bastaću da se pridruži pljuvačini.

foto: Twitter

Đilasov pulen je ekspresno poslušao i krenuo u Tviter kampanju: - Kad nisi dobar cele godine, ovako ti ukrase Skupštinu grada. Vesiću? Njihovu nevericu podržali su i drugi opozicionari, poput saborca iz SZS Vuka Jeremića i lidera Nove stranke Zorana Živkovića, koji je obrisao tvit, a pljuštali su i komentari njihovih pristalica: „Oni nisu normalni“, „Užas i kič“, „O dragi gospode, pa ovo je kao portikla preko televizora“, „Imao sam sličan džemper“...

foto: Twitter

Na Đilasove neukusne doskočice reagovala je Ambasada Švedske, koja mu se obratila na Tviteru:

Žao nam je

- Poštovani, žao nam je što vam se nije dopala naša projekcija prilikom proslave Svete Lucije (u saradnji s Gradom Beogradom), bilo je raznih grafičkih prikaza zimskih tema i neke varijante su verovatno bile lepše od drugih. Pozdrav, Ambasada.

foto: Dragana Udovičić

Tuđu sramotu morao je da „pegla“ zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je uputio izvinjenje ambasadoru Švedske Janu Lundinu.

- Koristim priliku da se u ime grada i građana izvinim ambasadoru Lundinu i Kraljevini Švedskoj. Đilas je napao Skupštinu grada i rekao da mi uništavamo grad i da je to strašno što smo mi radili. Onda se uključila Vesna Pešić, napavši švedskog ambasadora. Zato sam ja reagovao i rekao da je nečuveno to što rade, i da je to bila naša želja da zajedno sa Švedskom upoznamo njihovu kulturu i tradiciju - izjavio je Vesić.

foto: Beoinfo
foto: Beoinfo

Vesna Pešić Ambasador mnogo pije

Sociološkinja i bivša ambasadorka Vesna Pešić brutalno je uvredila Šveđane i praktično ih nazvala nacijom pijanica. Ni njoj se nisu dopale šare na fasadi gradske kuće, pa se na njen komentar „Seljačine“, nadovezao Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo opaskom da se tako preporučuje švedskom ambasadoru Janu Lundinu da je vodi na ručak, kao što je nedavno izboksovala ručak sa američkim ambasadorom. - Odakle sad taj ambasador? Šta je skrivio? I on jede, ili mnogo pije. Biće ovo drugo, oni su šampioni. Bele noći - odgovorila je ona.

foto: Dragana Udovičić
foto: Twitter

Kurir / Ivana Kljajić

Foto: Twitter, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track