JEREMIĆ KUKA ŠTO GA NEMA NA RTS: A kad je njegova žena tamo radila, pratili su svaki njegov korak
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen RTS

Sramno

JEREMIĆ KUKA ŠTO GA NEMA NA RTS: A kad je njegova žena tamo radila, pratili su svaki njegov korak

Politika -

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova savetnica uređuju RTS, pa se nameće pitanje da li to znači da je Jeremić zaboravio da mu je supruga Nataša Jeremić, u vreme dok je on bio šef diplomatije, a Demokratska stranka na vlasti, bila jedan od urednika i voditelja na tom istom RTS?

foto: Printscreen YT

- U prethodnih osam godina RTS ne radi svoj posao, ne obaveštava narod o tome šta se u ovoj zemlji dešava. Ovo rukovodstvo je direktni izvršilac naredbi vrha SNS, konkretno predsednika stranke i njegovog kabineta - kazao je Jeremić juče pred osmočasovnu blokadu ove medijske kuće, kao i: - Mi smo svesni da ovo (blokada RTS) neće doneti rezultat kakav ima jedan telefonski poziv savetnice ili predsednika, mi nemamo tu moć.

Na pitanje da li to znači da onda nije istina kad predsednik Srbije kaže da on nije menjao rukovodstvo RTS, Jeremić je poručio: - Ta dva gospodina (D.Bujošević i N.Lj.Stefanović) danas najdirektnije sprovode naredbe Vučićeve vlasti u ovoj zgradi. To što ih je neko drugi postavio...znate koliko generala je Hitler nasledio, a koji su već bili generali nemačke vojske. Neću da upoređujem Vučića s Hitlerom.... Mi tražimo da RTS počne da radi svoj posao.

Međutim, Jeremić je "zaboravio" da pomene da je njegova supruga bila urednik i voditelj upravo na RTS i to u vreme dok je Demokratska stranka bila na vlasti. Jeremićeve aktivnosti su uredno prenošene i on je imao veliku zastupljenost u emisijama i prilozima u ovoj kući.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je Jeremić licemeran.

foto: Media Centar

- To su dvostruki standardi. Mediji su tada, u vreme DS bili manje slobodni. Kada je 2010. bila Rezolucija o Srebrenici u Skupštini, a patriotske snage protestovale zbog toga, to niko nije objavio. Hapšenja na gej paradi 2010, mi smo napravili konferenciju za štampu, ali ni to niko nije objavio - navodi on.

Kurir.rs/E.K/Foto:Kurir/Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track