OTKRIVENO ZAŠTO JE SERGEJ BEŽAO POSLE UDESA: Trifunoviću nađen kokain u krvi!
Foto: Printscreen Twitter

sramno

OTKRIVENO ZAŠTO JE SERGEJ BEŽAO POSLE UDESA: Trifunoviću nađen kokain u krvi!

Politika -

Dokazi: Nekoliko sati pošto je automobilom „reno megan“ udario u autobus GSP, u krvi lidera PSG pronađeni tragovi narkotika

Sergeju Trifunoviću, lideru Pokreta slobodnih građana (PSG), pronađen je kokain u krvi posle sudara koji je u ponedeljak uveče izazvao na Novom Beogradu, kada je udario u autobus GSP i potom pobegao s lica mesta, nezvanično saznaje Kurir.

Trifunović je tek nakon tri sata od udesa otišao u policijsku stanicu u Savskoj ulici i, kako je objavio na društvenim mrežama, alko-test je pokazao da je imao nula procenata alkohola, ali kada mu je izvađena krv i urađena analiza, otkriveno je da u krvi ima tragova kokaina. Nezvanično, Sergej je prethodno odbijao da preda urin na analizu, pa je zbog toga upućen u jednu beogradsku kliniku da izvadi krv.

Podsetimo, u ponedeljak u 20.55 na novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina, u blizini benzinske pumpe „Dejton“, Trifunović je iz zasad nepoznatih razloga prešao svojim „reno meganom“ u desnu, zaustavnu traku, a potom udario u zadnji levi deo autobusa.

Sergej je potom pobegao s lica mesta, pravdajući se na društvenim mrežama „da nije sačekao policiju jer je morao da ide kući da otključa majstorima vrata i nahrani mačke“, kao i da je rekao vozaču autobusa da će se potom vratiti.

Trifunovićev pokušaj izbegavanja odgovornosti u udesu javnosti je dodatno zasmetao naročito zbog toga što on sebe predstavlja kao velikog borca za pravdu, pa tako stalno govori o slučaju saobraćajne nesreće na rampi kod Doljevca u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, dok je direktor „Koridora“ Zoran Babić povređen. Upravo to su mu mnogi zamerali i juče, tvrdeći da posle ovoga ni sam nema kredibilitet da kritikuje bilo koga i da je njegovo ponašanje krajnje licemerno.

Sergejev bolesni tvit

DA SAM NEKOG POVREDIO, OVERIO BIH GA METKOM

Sergej je posle udesa na Tviteru upitan šta bi uradio da je nekoga povredio u sudaru, a njegov odgovor je zgrozio javnost. - Overio bih ga metkom u glavu. Jer, mrtva usta ne govore! - napisao je Trifunović.

foto: Printscreen Twitter

Tu se, međutim, nije zaustavio, već je nastavio s brutalnostima, pa je na konstataciju „da za tako nešto treba hrabrosti, koju on očigledno nema, jer je pobegao s lica mesta saobraćajnog udesa“, naveo: - Pa onda bih poslao plaćenog ubicu. Istina, lakše mi da platim nego ja da ubijam.

Sankcionisanje

KAZNENI POENI I NOVČANA KAZNA

Zbog napuštanja lica mesta Trifunoviću preti novčana kazna, ali i zabrana upravljanja vozilom. Zakon propisuje da su kazne za ovo prekršajno delo od 20.000 do 40.000 dinara, plus šest kaznenih poena i šest meseci zabrane upravljanja vozilom. Takođe, osiguranje će ga teretiti za pravljenje štete na autobusu. Advokat Nebojša Milosavljević kaže za Kurir da je apsolutno neprimereno da javna ličnost, a naročito političar, beži sa lica mesta udesa:

- Često se dešava da ljudi žele da izbegnu svoju odgovornost, ali je za Trifunovića kao javnu ličnost ovo veliki minus. Ima svoje pristalice i iz moralnih razloga trebalo je da ispoštuje pravila, da sačeka policiju da izvrši uviđaj i da da sve potrebne podatke. To će mu biti otežavajuća okolnost prilikom postupka.

Kurir.rs/Ekipa Kurira/ Foto: Damir Dervišagić, Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track