TRIFUNOVIĆ GODINAMA DIVLJA PO DRUMOVIMA: OPASNOST: Sergej na putu!
Foto: Vladimir Šporčić

Kamikaza

TRIFUNOVIĆ GODINAMA DIVLJA PO DRUMOVIMA: OPASNOST: Sergej na putu!

Politika -

Skandalozno: Izazivanje udesa, vožnja u pijanom stanju, bez dozvole, neregistrovano vozilo, prolazak na crveno, preticanje preko pune linije samo su neki od prekršaja u kojima je uhvaćen novopečeni političar, i to više puta

U pozorištu je glumac, u politici lider Pokreta slobodnih građana, a u saobraćaju opasnost na putu!

Sergej Trifunović je samo u prethodnih deset godina napravio desetine saobraćajnih prekršaja, od kojih su mnogi bili ozbiljno ugrožavanje bezbednosti i njega i drugih, otkriva Kurir.

Prema našim saznanjima, nedavni saobraćajni udes, kada se pod dejstvom kokaina vozilom zakucao u gradski autobus na Novom Beogradu, ne samo da Trifunoviću nije prvi ozbiljan prekršaj već je samo jedan u nizu u kojima ga je policija uhvatila.

Drzak vozač

- Trifunović je učestvovao u dve saobraćajne nezgode, a za jednu od njih je utvrđeno da ju je izazvao. U poslednjih deset godina često je zbog kršenja zakona imao posla sa saobraćajnom policijom. On je čak šest puta kažnjavan zbog vožnje u alkoholisanom stanju, sedam puta je zatečen u prekoračenju brzine u naselju i tri puta na putu van naselja. Čak je jedanput prekoračio brzinu za više od 80 kilometara na sat. Nekoliko puta su ga uhvatili da je prošao kroz crveno i da je preticao preko pune linije - otkriva naš izvor.

foto: Vladimir Šporčić

Stavlja život na kocku

Kako naglašava, Trifunović spada u posebno drske vozače koji ignorišu zabranu upravljanja vozilom. - Čak četiri puta je vozio iako mu je na snazi bila zabrana. Više puta je kažnjavan i zbog vožnje sa nevažećom vozačkom dozvolom, zbog upravljanja vozilom kojem je isteklo važenje registracije, a dva puta je vozio bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije. Saobraćajci su ga četiri puta zaticali da telefonira za vreme vožnje, pet puta nije bio vezan pojasom i tri puta je vozio motor bez kacige - ispričao je sagovornik Kurira.

Trifunović juče nije odgovarao na naše pozive.

Stručnjak za bezbednost u saobraćaju Milan Vujanić smatra da ovaj spisak saobraćajnih prekršaja otkriva Trifunovića kao nebezbednog i neodgovornog vozača. - On sigurno ne bi prošao bezbednosne kriterijume, a pogotovo treba biti strog prema javnim ličnostima. One nemaju prava na ovakvu vrstu neodgovornog ponašanja. Ovde je reč o toliko različitim prekršajima i više puta učinjenim, a većina njih nije slučajno učinjena. Za vožnju pod dejstvom alkohola, na primer, ne postoji nikakvo opravdanje. Nema niko prava da se kocka ni sa svojim životom, a kamoli sa životima drugih. To su takvi prekršaji - naglašava Vujanić za Kurir i priznaje da ne bi s Trifunovićem seo u automobil.

Opasan i na reci

PLIVAČI, OPREZ

Trifunović je u avgustu prošle godine uhvaćen u ozbiljnom saobraćajnom prekršaju i na reci. Njega je rečna policija zaustavila na Savi u Beogradu, jer je svoj gliser „sirej 220“ vozio brzo u gradskoj zoni reke i tako ugrozio ostala plovila. Prema pisanju medija, Trifunović tada nije imao dozvolu za upravljanje gliserom.

DA SE NAJEŽIŠ

• 2 saobraćajne nezgode izazvao

• 6 kazni zbog vožnje u pijanom stanju

• 7 puta prekoračio brzinu u naselju

• 3 puta prekoračio brzinu van naselja

• 4 puta vozio i pored izrečene zabrane

• 2 puta vozio bez vozačke dozvole

• 4 puta koristio telefon tokom vožnje

• 5 puta nije bio vezan pojasom

• 3 puta vozio motor bez kacige

Napomena: Samo deo prekršaja za poslednjih desetak godina

Boris Antić

LOŠE DA SE PONAVLJAJU PREKRŠAJI

Profesor Saobraćajnog fakulteta Boris Antić kaže za Kurir da svakako nije dobro da postoje vozači koji ponavljaju prekršaje. On podseća da su od 2009. uvedeni kazneni poeni koji se sabiraju na dve godine.

- Ukoliko vozač ima 18 ili više poena, oduzima mu se dozvola i on se, uz plaćanje kazni, šalje na kurs. Na primer, šest poena se dobija za preticanje preko pune linije, a postoje i prekršaji koji nemaju negativne poene, poput telefoniranja tokom vožnje - napominje Antić.

Kurir.rs/ Ivana Kljajić Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track