BAHATA MINISTARKA OBOŽAVA LUKSUZ: Zorana na rukama nosi celu radničku platu! Šeta rukavice od 30.000!
Foto: Tanjug / Mileta Mirčetić

Široko

BAHATA MINISTARKA OBOŽAVA LUKSUZ: Zorana na rukama nosi celu radničku platu! Šeta rukavice od 30.000!

Politika -

Potpredsednica Vlade je prilikom posete Velikom Gradištu imala vunene „blumarin“ rukavice od devičanske vune s kuglama od krzna čija je cena čak 240 evra

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, nosi rukavice modne kuće „Blumarin“ čija je cena čak 240 evra, odnosno 28.320 dinara!

Mihajlovićeva je pomenute rukavice, koje koštaju koliko i cela nečija plata, nosila prilikom posete Velikom Gradištu 21. januara 2020, kad su otvorena dva puta ukupne dužine 22 kilometra. Na slikama koje su objavili svi mediji, posle svečanog dolaska, a neposredno pre davanja izjava medijima, Mihajlovićeva je nosila pomenute rukavice, pa one prosto bodu oči na svim fotografijama, a naročito logo modne kuće - slovo B.

Luksuzni brend za odabrane

Na sajtu modne kuće „Blumarin“ piše da su ove rukavice „100% virgin wool“, to jest da su u potpunosti napravljene od devičanske vune (vuna uzeta od jagnjećeg prvog šišanja, najmekša i najfinija proizvedena vuna). Na sebi imaju loptice od krzna, a preko većeg dela rukavice je logo od, kako je navedeno, veštačkog dijamanta.

Cena od 240 evra možda je opravdana tržištem ovog luksuznog italijanskog brenda, jer su njihovi proizvodi namenjeni potrošačima s visokim kriterijumima i dubljim džepom. Međutim, pitanje je kako se u ovo tržište uklapa i ministarka iz zemlje u kojoj veliki broj ljudi radi za minimalac koji je, posle nedavnog povećanja, upravo 30.000 dinara.

Krije platu

Istina, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Mihajlovićeva ne dobija platu iz budžeta - ni kao ministarka, ni kao članica UO Fonda za razvoj ili kao član Saveta Ekonomskog fakulteta, ali ostaje da visi u vazduhu pitanje s koje strane joj stiže novac od kog živi. I to luksuzno.

Zorana Mihajlović nije odgovorila na SMS s konkretnim pitanjima - koliko mesečno zarađuje kad može sebi da priušti da oko 30.000 dinara da za rukavice, ali i šta misli, kako na to reaguju građani koji ceo mesec rade za tih 30.000 dinara.

Za nju nema zime

NA TAŠNE DALA 10.000 DOLARA

Kurir je ranije objavio da je Zorana Mihajlović dala hiljade dolara na brendirane tašne, a da je samo jednu „šanel“ torbu platila čak 4.400 dolara.

foto: Damir Dervišagić
  • „Šanel klasik“: 4.400 dolara
  • „Džimi ču“: 1.334 dolara
  • „Bulgari“ (model „monet“): 2.518 dolara
  • „Bulgari“: 2.686 dolara

Ukupno: 10.938 dolara

Kurir.rs / Katarina Blagović / Foto:Tanjug Mileta Mirčetić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja