BIA ĆE TRAŽITI OBJAŠNJENJE: Crna Gora da dostavi snimke i informacije o premlaćivanju mladića u centru Podgorice
Ilustracija, Foto: Kurir TV

zabrinjavajuća situacija

BIA ĆE TRAŽITI OBJAŠNJENJE: Crna Gora da dostavi snimke i informacije o premlaćivanju mladića u centru Podgorice

Politika -

Bezbednosno informativna agencija Srbije obratiće se zvaničnim zahtevom Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u kojem će tražiti sve relevantne informacije u vezi sa večerašnjim divljanjem takozvanih crnogorskih patriota koji su pretukli mladića u centru Podgorice i to samo zato što je podigao tri prsta.

- Večeras na trgu u 18 časova DPS i vlast Crne Gore organizovali su doček vaterpolista, tu je bilo između 6000 i 7000 hiljada pristalica i navijača. Tu je bio predsednik Vlade Duško Marković, ministar sporta, gradonačelnik Podgorice, Vrlo brzo skup se pretvorio u šovinističko divljanje i agresiju tako da nakon skupa, kad su se razilazili, navijači su divljali i provocirali okolinu, iznosili pogrdne anti srpske i šovinističke parole. Jedan od prolaznika na magistrali Budva - Cetinje podigao je tri prsta u znak revolta, nakon čega je prebijen od strane 15, 20 navijača.

Grupa momaka je potom zbog revolta organizovala sačekušu na izlazu i kamenovali su autobus tih navijača. Crnogorski mediji hoće da naprave da je taj momak isprebijan zato što je kamenovan autobus, ali to je bilo obrnuto. Nije isti stepen ugroženosti prebijanje i kamenovanje vozila - navodi dobro obavešteni izvor.

foto: Kurir TV Printscreen

Takođe, saznaje se da Veselin Veljović, direktor policije i Zoran Lazović, pomoćnik direktora policije preko svojih veza u mitropoliji crnogorsko-primorskoj pritiskaju da crkva osudi kamenovanje kako bi prebijanje palo u drugi plan.

- Organizatori skupa plaćali su od 30 do 50 evra da iz cele Crne Gore dolaze aktivisti, ali pod uslovom da bude najmanje tri čoveka u vozilu. Oni nisu skupili više ljudi i to ih je revoltiralo i krenuli su u agresiju - kaže izvor.

BIA će uputiti zahtev Agenciji za nacionalnu bezbednst Crne Gore da se dostavi izveštaj sa posebnim akcentom na prebijanje ovog mladića. Uz sve to postoje i snimci koji to dokumentuju.

(Kurir.rs/Informer.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track