Najnovije vesti

SKANDAL U SKUPŠTINI! Radikali vređali Zoranu, poklonili joj donji veš! Ministarka uzvratila transparentom, oni poludeli!
Foto: Youtube printscreen

haos

SKANDAL U SKUPŠTINI! Radikali vređali Zoranu, poklonili joj donji veš! Ministarka uzvratila transparentom, oni poludeli!

Politika

Sednica Skupštine Srbije danas je u dva navrata prekinuta zbog optužbi i uvreda poslanika Srpske radikalne stranke na račun potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović na koje je ona odgovorila transparentom na kome je pisalo "Radikalska laž" .

foto: Youtube printscreen

Najpre su poslanice SRS Vjerica Radeta i Nataša Jovanović optužile ministarku za korupciju i da je špijun, a njihov kolega Milorad Mirčić dodao je i da je na izgradnji puteva Mihajlović "koštala državu".

Mihajlović je odgovorila da je reč o "radikalskim lažima" i da ne bira reči jer ima obavezu prema građanima koji su glasali za nju.

"Svaka stvar koju ste izgovorili je laž, sve što pričate mesecima o meni je laž, moja obaveza je da kažem šta je to ", rekla je Mihajlović.

Na optužbe da će na izgradnji Moravskog koridora biti ukradeno 300 miliona evra, ministarka je odgovorila da ne postoji nijedna ponuda kineske kompanije koja bi taj posao mogla da uradi za 500 miliona evra.

Mihajlović je rekla da su laži i optužbe da je ona špijun i pozvala poslanike SRS da svoje tvrdnje prijave i dokažu u institucijama.

"Nisam lopov, nemam nikakve veze sa tim što je direktor (Železnica) primio mito i tamo je gde mu je mesto", odgovorila je Mihajlović na optužbe da je uhapšeni direktor javnog preduzeća "uzimao mito za nju".

U trenutku dok kada je Mihajlović reagujući na optužbe podigla transparent na kome je pisalo "Radikalska laž", Vjerica Radeta je uzvratila uvredama, a predsedavajući je prekinuo sednicu i odredio pauzu od 10 minuta.

Sednica je potom nastavljena i Radeta koja je imala reč ponovila je optužbe na račun ministarke , na šta je Mihajlović ponovo podigla transparent sa porukom "Radikalska laž".

Tada je poslanik Mirčić otpakovao ženski donji veš kao poklon za ministarku, mada se ne zna da li je u pitanju brendiran, skupocen veš ili neki sa pijace. Zaradio je opomenu predsedavajućeg Veroljuba Arsića, a još dve opomene zaradila je poslanica SRS Ružica Nikolić koja je i pored zabrane prišla ministarki i donela joj "poklon". Radikali iz poslaničkih klupa oduzeli su Mihajlović transparent i pocepali ga.

Nakon toga sednica je ponovo prekinuta, pa ponovo nastavljena.

Mihajlović: Bila sam izložena nasilju

- Slušala sam tri sata poslanike SRS kako govore laži o meni, da pritom uopšte nisu govorili o zakonima koji su na dnevnom redu. Kad sam se javila za reč i rekla da je ono što su rekli laž, jer sam dužna da to kažem zbog građana Srbije, bila sam izložena klasičnom nasilju, i to u sred parlamenta. Ne znam šta još treba da se desi da neko kaže da je ovo što se danas dogodilo klasično nasilje. Ali ja se ceo život se borim protiv nasilja, pa ću se tako boriti i protiv ovog što rade poslanici SRS - rekla je Mihajlovićeva novinarima u parlamentu.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...