DEMOKRATE UNIŠTILE BORKA: Đilas ti je gazda! Borisave, zbog politike si ime promenio, obraz ti je jeftin
Foto: Vladimir Šporčić, Zorana Jevtić

RAT NA TVITERU

DEMOKRATE UNIŠTILE BORKA: Đilas ti je gazda! Borisave, zbog politike si ime promenio, obraz ti je jeftin

Politika -

Članovi Demokratske stranke koji pokažu da ne misle isto kao njihov predsednik Zoran Lutovac i odupiru se kontroli Dragana Đilasa, lidera SZS i predsednika SSP, odmah se nađu na udaru. Ovoga puta su na meti poslanici DS Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena, čije slike su se tendenciozno pojavile na portalu Direktno, uz tekst "Poslanik DS nudio Vučiću izlazak stranke na izbore!".

Zbog toga je izbio pravi "rat" na Tviteru, a brojne demokrate su osule paljbu na Borka Stefanovića, funkcionera Đilasovog SSP, koji je uz uvrede podelio članak.

foto: Zorana Jevtić

- Kako su se pojedini dogovarali sa Vučićem i kako nisu u tome uspeli. Koliko vam je jeftin obraz i kako časti nemate? A šta bi vam rekao čika Ljuba, a šta Zoran Đinđić - napisao je Stefanović.

Na to je reagovao Božović i podsetio ga je na političku izdaju 2016. godine.

- Borislave, pa ti si se sa Vučićem dogovorio da svoje rođeno ime promeniš na izborima. Ti si našao nekoga da napadaš? Poruči šefu da nije on predsednik DS i da je taj vaš portal isto smeće kao i Informer. Isti ste kao i ovi na vlasti. Nećete vi da ih menjate, samo im zavidite - naveo je Božović.

foto: Dado Đilas

Stefanoviću nije ostala dužna ni poslanica DS Aleksandra Jerkov.

- Bar ti i tvoj predsednik znate svo o dogovorima sa Vučićem, moglo bi se reći da ste eksperti. A i sa Šešeljem, vala. Koliko vam je jeftin obraz ne vredi ni da pitamo, znamo - napisala je Jerkov. Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena kaže da iza portala Direktno stoji Đilas i podseća na vreme kada je aktuelni lider SZS kontorlisao novine Pres.

- Šta reći o Borislavu koji je zbog politike čak i ime promenio u Borko!? On je čoveku koji je promenio četiri stranke - GSS, DS, LS, SSP - i prodao je Vučiću Vračar 2016. preko svog odbornika Madnića. Protiv Borkovog gazde Đilasa sam bio i 2012. kada je otimao DS od Tadića i 2014. kada sam se borio da Pajtić preuzme DS od istog tog Đilasa koji me je zvao i nudio funkciju koju sam odbio. Nismo svi na prodaju i nismo svi isti - kaže Milojičić.

foto: Stefan Jokić

Iza ovog portala, kako se navodi u javnosti, a o čemu upućeni pišu i na Tviteru, stoji upravo Đilas. Inače, u tekstu se neimenovano i neodređeno navodi da je jedan poslanik "nudio Vučiću da uz njegovu pomoć izvede Demokratsku stranku na izbore", a glavna ilustracija su prvenstveno bile slike Božovića i Milojičića, pa se na prvi pogled mnogi zaključili da su to baš njih dvojica.

Posle prozivki na Tviteru da je maliciozno i neprofesionalno stavljati njihove slike uz ovaj naslov, a da u tekstu ne piše da su oni ti poslanici, što čitaoce dovodi u zabludu, portal Direktno je zamenio fotografiju, ali su tek tada usledili komentari o neobjektivnosti i manipulacijama. To je primetio i funkcioner DS Dragan Šutanovac koji je podelio obe verzije teksta.

- Objaviš sramotni nepotpisani tekst pa posle sat vremena promeniš naslovnu fotografiju! To je valjda ta sloboda medija koja nam treba!? Posle kao “nismo isti” - napisao je Šutanovac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja