UDAR NA PREDSEDNIKOVU PORODICU: Tužilaštvo češlja jezive pretnje Vučićevoj ćerki!
Foto: Screenshot, Marina Lopičić

Istraga

UDAR NA PREDSEDNIKOVU PORODICU: Tužilaštvo češlja jezive pretnje Vučićevoj ćerki!

Politika -

Politički aktivista Sibin Vukadinović, koji je doskoro bio član Dveri, izneo gnusne reči, nakon čega su reagovali nadležni organi. Njegov čin osudili političari i nezavisna tela

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal radi na rasvetljavanju slučaja pretnji koje je politički aktivista Sibin Vukadinović uputio ćerki predsednika Aleksandra Vučića.

Vukadinović, koji je doskoro bio član Dveri Boška Obradovića, na društvenim mrežama je uputio jezive uvrede predsednikovoj ćerki, nakon čega je reagovalo tužilaštvo. Rezultati istrage se očekuju vrlo brzo.

Brojne reakcije

Vukadinovićev postupak naišao je na brojne osude političara i nezavisnih tela. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila njegov postupak kao „bolestan i monstruozan“.

- Građani naše zemlje žele pristojnu državu koja se razvija i napreduje, društvo u kojem će svako dete biti bezbedno i zaštićeno - poručila je ona.

foto: Marina Lopičić

Ministarka pravde Nela Kuburović navela je da ovo „nije samo za osudu svih normalnih ljudi nego alarm nadležnim institucijama da se radi o vrlo opasnom i bolesnom čoveku“.

foto: Zorana Jevtić

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da se na nedopustiv i sramotan način vređa maloletna ćerka predsednika Srbije.

- Javni prostor je preplavljen uvredljivim izjavama i diskriminatornim stavovima i u tome se sve više prednjači na društvenim mrežama, ali ovakve gnusne uvrede dosad nisu viđene. Očigledno je da u našem društvu postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju nove kanale komunikacije u javnom prostoru kako bi skrenuli pažnju na sebe, što mora naići na oštru osudu javnosti - navela je Jankovićeva.

Besramno

Zaštitnik građana Zoran Pašalić smatra da je nasilno ponašanje pojedinih javnih ličnosti doživelo kulminaciju upućivanjem besramnih uvreda jednoj devojčici.

- Pojedinačni slučajevi vređanja i omalovažavanja dece u javnosti uzrokovani su nizom faktora na koje zaštitnik građana godinama upozorava, ali pre svega neefikasnim reagovanjem nadležnih i inertnošću čitavog društva da im se suprotstavi. Prag tolerancije prema nasilnicima, umesto da se smanjuje, svakodnevno se povećava, dok su njihove žrtve sve češće oni najranjiviji u društvu, ponajviše deca - naglasio je Pašalić.

Kurir.rs/ Foto: Screenshot, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track