UHAPŠEN ATENTATOR NA TOMU NIKOLIĆA: Velika akcija MUP-a, Bilčar pao zbog pokušaja ubistva iz VOZILA U POKRETU!
Foto: Instagram, Zorana Jevtić

hapšenje

UHAPŠEN ATENTATOR NA TOMU NIKOLIĆA: Velika akcija MUP-a, Bilčar pao zbog pokušaja ubistva iz VOZILA U POKRETU!

Politika -

Jovan Bilčar (23), Beograđanin koji je pre tri godine isekao kolima kolonu tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, uhapšen je u velikoj akciji MUP-a zbog pokušaja ubistva!

Bilčar je priveden u policiju pod sumnjom da je u Ulici Baje Pivljanina iz automobila "golf 7" pucao na Aleksandra Josifovića, koji je bio u "mercedesu". Josifović je pukom srećom preživeo ovaj pokušaj ubistva, a munjevitom akcijom policije Bilčar je uhapšen.

Inače, Jovan Bilčar je odranije poznat policiji, a osuđivan je zbog razbojništva.

- Svojevremeno je otimao mobilne telefone i preprodavao ih, zbog čega je i bio osuđivan. Takođe, poznat je policiji po saobraćajnim ekscesima. U podebelom dosijeu protiv njega već postoje prijave zbog raznih prekršaja, između ostalog, i presecanja kolone državnih zvaničnika - ispričao je sagovornik Srpskog telegrafa.

Jovan Bilčar
Jovan Bilčar foto: Instagram

U maju 2017. godine u Beogradu automobilom presekao Nikolićevu kolonu. Odlazeći predsednik Srbije to je okarakterisao kao pokušaj ubistva.

Incident se dogodio 28. maja 2017, pola sata pre ponoći, kada je automobil marke "tojota RAV 4" uleteo u kolonu automobila, dok se u jednom od njih nalazio i sam Nikolić. U tom trenutku se ispred tojote isprečilo vozilo oznake S, koje se nalazi u predsednikovom obezbeđenju. Za volanom tojote beogradskih registracija bio je tada 20-godišnji Jovan Bilčar - naveo je izvor našeg lista.

Žurio na slavu, isekao Nikolića: Sličan događaj desio se 2012.

Kolona u kojoj je bio tadašnji predsednik države Tomislav Nikolić presečena je još jednom, i to u novembra 2012. Tada je vinovnik incidenta na Novom Beogradu bio vozač Aleksandar S., koji je vozio "škodu feliciju". On je tada izjavio policiji da nije želeo da ugrozi predsednika i da nije ni znao da je Nikolić bio u toj koloni automobila. Kako je tada tvrdio, žurio je na slavu, a bila je velika gužva. Posle saslušanja je pušten kući. Niko od zvaničnika, pa ni sam Nikolić, tada nije ovaj događaj doveo u kontekst ugrožavanja sigurnosti predsednika Srbije.

Mada je incident za dlaku sprečen, Nikolić je bio besan što je uopšte do te situacije došlo.

- Nikolić je bio van sebe. Izašao je iz automobila i počeo je da viče da hoće da ga ubiju! Bio je mnogo ljut i tražio je da mladića odmah uhapse, da je očigledno da je pokušao da ga ubije... Bilčar je priveden i protiv njega je tada podneta prijava - ispričao je očevidac tog incidenta.

(Kurir.rs / Republika.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track