NEVIĐENA BLAMAŽA LIDERA POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA: Trifunović se žestoko obrukao, Tadić ga spustio!
Očitao mu lekciju... Boris Tadić Ovako mali Perica zamišlja politiku... Sergej Trifunović, Foto: Dragana Udovičić, Beta/Milan Obradović

Diletant

NEVIĐENA BLAMAŽA LIDERA POKRETA SLOBODNIH GRAĐANA: Trifunović se žestoko obrukao, Tadić ga spustio!

Politika -

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović poručio je da bi „više poštovao bivšeg predsednika Borisa Tadića, čak se i učlanio u njegovu stranku“, da je on“javno priznao da je osnovao SNS na predlog Mikija Rakića, njegovog tadašnjeg savetnika“, te da je to uradio „kako bi oslabio desnicu i SRS“.

foto: Nemanja Nikolić

Trifunović je naveo da je video fotografiju sa sastanka kojem su prisustvovali Tadić, Rakić, Vučić i bivši predsednik Tomislav Nikolić. Tadić je zatim pozvao Trifunovića da javno objavi fotografiju, što je lider PSG i učinio. Nedugo zatim, Tadić je konstatovao da je to je fotografija sa zvanične primopredaje predsedničke dužnosti.

- Obaraš zakone logike dokazujući da sam tog dana osnovao nešto što je već godinama postojalo? Dakle, osnovao sam SNS nakon što je SNS već i pobedio na izborima? - upitao je Tadić i dodao da je Trifunovića, kada mu je uputio dobrodošlicu u politiku, „upozorio da je politika kompleksna profesija“.

- To podrazumeva i da se ne frljaš ozbiljnim optužbama samo na osnovu pukog utiska, jer time ćeš diskreditovati više sebe i ono što zastupaš nego onog koga napadaš - naveo je Tadić.

foto: Vladimir Šporčić

Bivši predsednik je Trifunoviću poručio da ubuduće, pre nego što odgovore potraži na „Vikiliksu i društvenim mrežama“, može slobodno i njega da pita za objašnjenje.

- Pošto smo utvrdili da nemam šta da priznam, očekujem da ispuniš ovo što si javno rekao i učlaniš se u SDS. Čekamo te - istakao je Tadić.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Dragana Udovičić, Beta/Milan Obradović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja