HAOS U PRIŠTINI, KO JE SMESTIO TAČIJU: Nasankala ga njegova ljubimica Vljora, on je još i pravda! Traži se njena ostavka
Foto: AP

hašime, hašime...

HAOS U PRIŠTINI, KO JE SMESTIO TAČIJU: Nasankala ga njegova ljubimica Vljora, on je još i pravda! Traži se njena ostavka

Politika -

PRIŠTINA - Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači prvi je objavio vest da je Jamajka priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, i da ga je o tome obavestila Vljora Čitaku, predstavnica Prištine u UN.

Odmah zatim, kosovski političari požurili su da se zahvale na društvenim mrežama, ne sluteći da će samo nekoliko sati kasnije stići demanti, piše "Gazeta Ekspres".

Ko je prvi objavio lažnu vest da je Jamajka priznala Kosovo?

Tači je na Tviteru objavio da ga je Vjora Čitaku, predstavnica Prištine u UN, obavestila da je Jamajka priznala Kosovo. On je naveo da je to "rezultat napornog rada i lobiranja od nekoliko godina, uključujući rad Eliota Engela".

Potom je i kosovski premijer Aljbin Kurti pozdravio navodnu odluku Jamajke.

Tači pravda Čitaku, vest dobila navodno "zvanično" iz Jamajke

Posle lažne vesti, koju je prva lansirala, čini se, predstavnica Prištine u UN Vljora Čitaku, kosovski predsednik Hašim Tači pravda Čitaku, inače "svoj" kadar, tvrdnjom da je ona vest o tome dobila "zvanično" iz Jamajke.

Iz Tačijevog Kabineta za KTV kažu da je Čitaku tu informaciju, osim Tačiju, prosledila kosovskom premijeru i šefu diplomatije, Aljbinu Kurtiju i Glauku Konjufci. "Predsednik je tu informaciju objavio na tviteru", navodi se u reagovanju Kabineta. A za sve dalje informacije s tim u vezi medije upućuju na ministarstvo spoljnih poslova.

Traži se ostavka Čitaku zbog lažne vesti o Jamajci

Poslanica Samoopredeljenja Fitore Pacoli zatražila je danas u Prištini ostavku predstavnice Prištine u Vašingtonu Vljore Čitaku ako se ispostavi da je tačno da Jamajka nije priznala Kosovo, što je, inače, u međuvremenu već demantovala ministarka spoljnih poslova Jamajke.

"Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije", rekla je Pacolijeva.

Ako su vesti o priznanju s Jamajke zaista lažne, ambasadora Čitaku treba odmah da dobije otkaz i snosi posledice, napisao je Pacoli na svom Fejsbuk profilu. Čitaku je o navodnom priznanju Jamajke obavestila Tačija, a on je tu vest objavio na svom tviter nalogu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja