VUČEVIĆ POTVRDIO: SNS i SPS jutros dogovorili da odvojeno idu na izbore!
Foto: Nemanja Nikolić

potprpedsednik SNS

VUČEVIĆ POTVRDIO: SNS i SPS jutros dogovorili da odvojeno idu na izbore!

Politika -

BEOGRAD - SNS I SPS na današnjem sastanku dogovorili su se da odvojeno idu na izbore.

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije odvojeno će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, izjavio je potpredsednik SNS Miloš Vučević.

Vučević je rekao da je to dogovoreno jutros, na sastanku predstavnika dve stranke. Napomenuo je da zajednički nastup nije isključen na pojedinim mestima na lokalu.

"Poštujući i uvažavajući politički identitet SNS i SPS i imajući u vidu političku snagu i jedne i druge stranke, dogovoreno je da i SNS i SPS idu na predstojeće izbore odvojeno, odnosno svaka na svojoj listi, s tim što smo spremni da posle izbora razgovraramo o nastavku saradnje, upravo po ovim pitanjima o kojima smo i razgovarali, imajući u vidu analizu rezultata u prethodnom mandatu", rekao je Vučević.

Napomenuo je da zajednički nastup nije isključen na pojedinim mestima na lokalu. "Osim, možda, u nekim opštinama, lokalnim sredinama, na opstinskim izborima, SNS i SPS će ići odvojeno na predstojeće republičke izbore, odnosno u dve liste", pojasnio je on.

Na sastanku je, istakao je Vučević, ispoljena saglasnost da je u prethodnom periodu ostvaren snažan napredak, pre svega na ekonomskom polju u našoj državi, na osnaživanju kvaliteta i standarda života građana Srbije, na zajedničkim ciljevima u očuvanju suvereniteta i slobode u odlučivanju, integriteta naše Republike.

"To su polja i ciljevi koji će biti dominantni i u narednom periodu. Po tome smo apsolutno saglasni i ponosni na sve one odluke koje smo donosili po pitanju finansijske konsolidacije i ekonomskog napretka Republike Srbije", rekao je Vučević.

foto: Grad Novi Sad

On je najavio da SNS tokom vikenda nastavlja razgovore sa drugim koalicionim partnerima.

Vučević je rekao da će u ponedeljak biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora stranke, na kojima će se razgovarati o svim ovim temama i pripremama lista SNS za Skupštinu Srbije, za pokrajinsku skupštinu, za lokalne samouprave.

"Videćete puno novih ljudi, sve ono što smo pričali, na čemu smo mnogo radili, posvetili se, biće konkretizovano na listi kandidata i za narodne, pokrajinske poslanike, lokalne odbornike, mnogo mladih lica...Pre svega, jedan snažan talas mladih ljudi, koji ulaze na političku scenu Srbije", zaključio je Vučević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track