SKANDAL! NOVE OPTUŽBE NA RAČUN MILUTINA JELIČIĆA: Jutka podvodio maloletnice Velji Iliću?! STRAŠNO!
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

UŽAS

SKANDAL! NOVE OPTUŽBE NA RAČUN MILUTINA JELIČIĆA: Jutka podvodio maloletnice Velji Iliću?! STRAŠNO!

Politika -

Milutin Jeličić Jutka, u vreme dok je bio predsednik opštine Brus i član Nove Srbije, podvodio je maloletnice svom stranačkom šefu, tada ministru Velimiru Iliću, tvrdi u razgovoru za Kurir Dragan Vidojević, ugostitelj iz Brusa.

Vidojević je pre 17 godina prijavio policiji da je Jeličić tražio da mu dovede u hotel maloletnu devojčicu, ali i da je sam Jutka drugim muškarcima nameštao maloletnice. Ovu policijsku belešku sudu je dostavio Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, koja je tužila Jeličića za seksualno uznemiravanje, a traže i da Vidojević bude svedok na pomenutom suđenju.

U Veljinim kolima

- Jutka je Velji Iliću, u vreme kad je ovaj bio ministar, podvodio maloletnice. Jedna od njih je kasnije prešla da radi kod Velje u ministarstvo - kaže Vidojević za naš list i dodaje:

- Jutka i Velja Ilić su te devojčice vodili na Kopaonik, išli su u Kraljevo, vozili su se i ovde po Brusu. Te maloletnice su uglavnom bile u Veljinim kolima. Velja je posle ovde pravio puteve.

Vidojević kaže da i ove priče, kao i one da se Jeličić viđao s maloletnicama, zna ceo Brus. O vezama tadašnjeg predsednika opštine sa devojčicama od 15-16 godina ispričao je i policiji.

Policija ćutala

- Te 2003. prvo sam pisao kriminalističkoj policiji u Beogradu, onda su oni poslali dopis policiji u Brusu da obavi razgovor sa mnom. Šturo sam ispričao svoja saznanja ovdašnjoj policiji, nisam mnogo detaljisao, jer su ovde svi povezani. Jutka mi je pretio zatvaranjem kafane i to je na kraju i uradio. Lokal u kome sam držao kafanu dao je posle svom rođaku - dodaje Vidojević.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Jeličić je, kako je Vidojević ispričao policiji, tražio od njega da mu za 500 maraka izvede iz svoje kafane izvesnu Anu i dovede je u hotel „Zvezda“ (Brus). Vidojević je ispričao policiji i da je lično video kako Jutka daje devojčicama novac, ali i da to o čemu priča zna ceo Brus.

Jeličić i Ilić juče nisu odgovarali na pozive i poruke Kurira. Milutin Jeličić napustio je Ilića 2017. i prešao u SNS.

Smiljana Glamočanin Varga

NAPUŠTAM SRS ZBOG JELIČIĆA, IMAM ĆERKU

Smiljana Glamočanin Varga, aktuelna potpredsednica Skupštine Vojvodine iz SRS, saopštila je da je napustila radikale i sa grupom bivših članova te stranke osnovala Pokret za Banat. Ona je napustila radikale zbog učlanjenja Milutina Jeličića Jutke u SRS.

foto: Beta/Miloš Miškov

- Kap koja je prelila čašu kada smo doneli ovu odluku jeste angažovanje, prijem u stranku ili kako već da se izrazim Milutina Jeličića Jutke. Znate, ja imam ćerku, svi imamo u okruženju i prijatelje i rođake i kumove i komšije koji imaju ćerke i sestre, mi zaista ne želimo da živimo u državi u kojoj će takve ličnosti zapošljavati žene - kazala je Varga.

Bivši čelnik Brusa na listi SRS za poslanika

ZA SUD BOLESTAN, A DOŠAO KOD ŠEŠELJA

Vojislav Šešelj, lider SRS, preksinoć je u Kruševcu promovisao svoju knjigu, a jedan od gostiju bio je upravo Milutin Jeličić Jutka. Zanimljivo, Jeličić se tog dana ranije nije pojavio na suđenju s Marijom Lukić, a svoj izostanak je pravdao bolešću. Šešelj je nakon promocije potvrdio da je Jeličić postao član SRS, da će biti na listi za poslanike i da će, po svemu sudeći, ući u Skupštinu.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track