VUČIĆ U NS: Navikao sam ja na orkestriranu kampanju! O PRIŠTINI: Njima priznanje a mi ništa? Ništa od toga! VIDEO
Foto: Kurir TV Printscreen

predsednik na polaganju čoko-temeljca za fabriku čokolade

VUČIĆ U NS: Navikao sam ja na orkestriranu kampanju! O PRIŠTINI: Njima priznanje a mi ništa? Ništa od toga! VIDEO

Politika -

NOVI SAD - Svima treba da bude jasno, Srbija nikakav parking za migrante neće biti! Ako bude trebalo, mi smo u stanju našu granicu da zatvorimo, ali mi i dalje nikakvog problema nemamo... Stalno živimo u nekom imaginarnom strahu. Srbija je spremna u svakom trenutku da sačuva svoju nacionalnu bezbednost i sigurnost svojih građana... A ako do toga uopšte dođe, konsultovaćemo se sa našim susedima i sa našim prijateljima. Razloga za strah nema - rekao je jutros predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se novinarima posle polaganja čoko-temeljca za fabriku najvećeg svetskog proizvođača čokolade, švajcarskog Bari Kalebauta, koja će biti izgrađena u Novom Sadu kao četvrta ili peta velika investicija u tom gradu.

Vučić je rekao da nikada neće podržavati fašističke izjave jer to nije sprski duh, te dodao da ne razume takvu vrstu histeriju onih koji ne mogu da nađu drugu temu.

O Kosovu: Njima priznanje, a mi ništa - ništa od toga

- Nema ništa od toga da mi priznamo Kosovo, a ne dobijemo ništa, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu kako će Srbija odgovoriti na ultimatum Prištine, upitao: "Kakav ultimatum? Da mi moramo da priznamo njih, a ne dobijemo ništa? Nema ništa od toga, rekao je Vučić.

- Neka oni rade svoj posao, mi svoj, pa da vidimo ko je uspešniji, rekao je predsednik i dodao da je pri tom ključno da se sačuvaju mir i stabilnost.

"Vašington je apsolutno ozbiljan da Priština ukine takse"

Vučić je izjavio i da je Vašington "apsolutno ozbiljan" u nastojanju da Priština ukine takse na srpsku robu. "Taj pritisak će se nastaviti", rekao je Vučić jutros u Novom Sadu a pitanje koliko je SAD ozbiljna u zahtevu da kosovski premijer Aljbin Kurti ukine takse na srpsku robu. Vučić je rekao da su SAD veoma ozbiljne u tome na čemu im je veoma zahvalan.

"Lepotica od fabrike"

Kad je reč o samoj fabrici, Vučić je rekao da čestita na ovakvoj lepotici od fabrike, investiciji vrednoj 50 miliona evra i 100 radnih mesta, u kojoj će zaposleni inženjeri imati evropski prosek plate, a radnici znatno više od srpskog proseka.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je "već na to navikao", na situaciju da su "juče raspisani izbori a da je danas već krenula orkestrirana kampanja protiv mene".

Mali Šengen ima veliku budućnost

Vučić je dodao da "mini Šengen", inicijativa o ukidanju trgovinskih barijera izmedu Srbije, Albanije i Severne Makedonije, ima veliku budućnost i uveren je da će u jednom trenutku biti proširen i na druge zemlje u regionu. "Moraćemo malo da sačekamo, velika je nervoza, političke turbulencije...", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu. On je naveo da je siguran da bez takve saradnje nema budućnosti za bilo koga u regionu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja