Najnovije vesti

STOTINE PORUKA ZAHVALNOSTI VUČIĆU: Ponudio RESPIRATORE CRNOJ GORI, narod zahvaljuje, a vlada u Podgorici odbija pomoć!
Foto: Printscreen / RTS

neće da prihvate

STOTINE PORUKA ZAHVALNOSTI VUČIĆU: Ponudio RESPIRATORE CRNOJ GORI, narod zahvaljuje, a vlada u Podgorici odbija pomoć!

Politika

Obraćajući se javnosti na današnjoj pres konferenciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić je reagovao na optužbe iz Crne Gore i kazao da je Srbija spremna da crnogorskoj vladi pokloni tri respiratora, kao i da je spremna da na molbu predstavnika Srba u Crnoj Gori Andrije Mandić, odmah isporuči po jedan respirator za Pljevlje i Bijelo Polje.

Dodao je i da je Srbija u prethodne dve nedelje isporučila više od 40.000 tona hrane Crnoj Gori.

To je odmah izazvalo veliku pažnju u Crnoj Gori, a na društvenim mrežama domah su osvanuli brojni postovi u kojima građani Crne Gore zahvaljuju predsedniku na pomoći.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Potpredsednik crnogorske vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima Milutin Simović saopštio je međutim večeras da zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu "na brizi o Crnoj Gori", ali da će se ona sama snaći kako bi nabavila respiratore za tretman obolelih od korona virusa.

"Ipak, mislimo da je dobro da on celinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću, još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsednik Srbije", kazao je Simović.

foto: Printscreen Twitter

Kako prenose podgoričke "Vijesti", on je kazao da ima "i drugih država u kojima je moguce s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama".

"A da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo s respiratorima na tržištu Srbije. Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsednik Srbije donirao na bazi dogovora s liderom Nove srpske demokratije. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama", dodao je Simović.

foto: Printscreen Twitter

On je još rekao da je Crna Gora "odgovorna i organizovana, građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije korona virusa svakom svom građaninu obezbedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite".

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...