SVAKI PUNOLETNI GRAĐANIN DOBIĆE 100 EVRA POMOĆI?! Predsednik Vučić objavio odlične vesti: Država IMA PARA! (VIDEO)
Foto: Printskrin / Prva

podrška

SVAKI PUNOLETNI GRAĐANIN DOBIĆE 100 EVRA POMOĆI?! Predsednik Vučić objavio odlične vesti: Država IMA PARA! (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je ekonomske mere kako bi Srbija i privreda prebrodilea koronaviorus.

- Imamo para za ekonomiju, imamo i za još nešto. Razmišljamo da damo svakom punoletnom građaninu Srbije pomoć od 100 evra. Nevezano da li je zaposlen, nezaposlen, penzioner. To je oko 520 miliona evra - kaže predsednik.

Želimo da pomognemo preduzetnicima da prežive, ali na to će moći da računaju samo oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika.

- Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća, za tri meseca, makar kriza oko korone i ne trajala tri meseca, platićemo minimalac - najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svakom frizeru, obućaru, pekaru..., svima zaposlenima u njihovom preduzeću, platićemo minimalac. Frizer sada ne može da zaradi, ali će imati da plati minimalac i sebi i svom zaposlenom.

Želimo da pomognemo preduzetnicima da prežive, ali na to će moći da računaju samo oni koji nisu otpustili više od 10 odsto radnika.

Prema njegovim rečima, imamo više para nego drugi:

- Nisam dao da se povećaju plate do maksimuma. Imamo tri vrste finansiranja u budućnosti. I EU, i MMF su rekli da se zaboravi na deficit i javni dug, ali mi i o tome vodimo računa.

foto: Printscreen Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će, ako se ne promeni ponašanje građana, biti spreman iduće nedelje da vladi predloži uvođenje policijskog časa na 24 časa.

„Uvešćemo policijski čas na 24 sata iduće nedelje, ako ove mere ne funkcionišu, kako bi zaštitili živote građanať, najavio je za TV Prvu.

Upitan da prokomentariše to što neki stručnjaci smatraju da bi Srbija, kao Kina, trebalo da uvede 24- satni policijski čas, ukazao je voditeljki da je počela emisiju time da ga napadaju za manje demokratije, ugrožavanje slobode kretanja, da bi došla do ovog pitanja.

- U međuvremenu sam bio kriv za ograničenje kretanja kućnih ljubimaca. Kada bi se sve ukinulo, reklo bi se „evo ga Kim Džong“, zabranio je da dišemo i živimo. U takvoj situaciji, nisam zainteresovan šta će reći bilo ko, već samo lekari - poručio je on.

- Ja ću biti spreman da vladi predložim, ako se ne promeni ponašanje, 24 časovni policijski sat ť, podvukao je on.

Rekao je da to podrazumeva da na ulicama neće biti niko.

Kazao je da je nezadovoljan kako su izgledale ulice juče.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track