KURIR SAZNAJE: Vučić i Brnabićeva sutra na sastanku sa kriznim štabovima
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

u palati srbija

KURIR SAZNAJE: Vučić i Brnabićeva sutra na sastanku sa kriznim štabovima

Politika -

Predsednik Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić održaće sutra sastanak u 18 sati u Palati Srbija, saznaje Kurir.

Sastanku će prisustvovati članovi oba krizna štaba.

Podsetimo, kako bi se obezbedilo blagovremeno i usklađeno postupanje i preduzimanje aktivnosti nadležnih organa, organizacija i službi, kao i drugih subjekata koje se odnose na suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, obrazovan je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. Za korukovodioce Kriznog štaba imenovani su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković. Članovi ovog tela su direktori relevantnih instituta i klinika, kao i predstavnici drugih relevantnih tela.

Takođe je obrazovan Krizni štab za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu. Korukovodioci ovog kriznog štaba su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Siniša Mali, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Predsednik Vučić će se, po završetku sastanka sa Ekonomskim i Zdravstvenim kriznim štabovima, obratiti javnosti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja