Najnovije vesti

STIGLA NOVA POMOĆ IZ KINE: Sleteo avion sa donacijom kineske Državne agencije za odbrambenu industriju
Foto: Tanjug Printscreen

dočekao ga ministar vulin

STIGLA NOVA POMOĆ IZ KINE: Sleteo avion sa donacijom kineske Državne agencije za odbrambenu industriju

Politika

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla večeras je sleteo još jedan avion iz Kine sa medicinskom pomoći za Srbiju.

Reč je o donaciji kineske Državne agencije za odbrambenu industriju i još nekoliko kompanija iz te zemlje, a u pitanju su medicinski aparati i različita medicinska sredstva koja će pomoći Srbiji u borbi protiv Kovida 19.

1 / 10 Foto: Tanjug Printscreen

Avion je na aerodromu dočekao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je poručio da je da to dragocena pomoć za našu zemlju, u borbi protiv virusa korona.

- Kina i dalje nastavlja da pomaže našu brobu protiv Kovida 19. Još jedan avion sa različitom medicinskom opremom je dragocena pomoć u borbi protiv novog virusa, rekao je Vulin. Ministar je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sklopio veliko prijateljstvo sa predsednikom Kine Si Đinpingom, dok dva naroda vezuju prijateljski odnosi.

- Vučićev govor ostavio je utisak da ga Kina pamti, prepričava i prenosi. Kina ume da bude zahvana i da pomogne. Srbija pamti i dobro i zlo, a Kina ima puno razloga da zna da ćemo ovo pamtiti zauvek i živeti u nadi da ćemo jednoga dana i mi njima, možda, moći da da pomognemo, rekao je on.

1 / 6 Foto: Tanjug Printscreen

Vulin se, u ime Ministarstva odbrane, posebno zahvalio Državnoj agenciji za odmbrambenu industriju, kao i kineskim kompanijama koje sarađuju sa srpskim Ministarstvom odbrane, koji su pomogli ovog puta.

- Sa njima sarađujemo, i u teškim trenucima našli su razlog, način i potrebu da pomognu pripacnike Ministarstva odbrane, ali će od ove pomoći koristi imati i svi građani Srbije, rekao je Vulin.

- Ovo su medicinski aparati i medicinska sredstva, Deo ide Ministarstvu odbrane, ali zparavo, sve ide građanima Srbije, rekao je Vulin.

Kinezi su već u nekoliko navrata poslali medicinske aparate, dezinfekciona sredstva, maske i drugu zaštitna opremu.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...