KURIR SAZNAJE Otkriven drugi zaražen u Vladi Srbije! Šarčevićev savetnik pozitivan na koronu
Foto: Nemanja Nikolić

KURIR SAZNAJE Otkriven drugi zaražen u Vladi Srbije! Šarčevićev savetnik pozitivan na koronu

Politika -

Aleksandar Pajić, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanje odraslih, i funkcioner SNS, pozitivan je na koronavirus, saznaje Kurir.

Jaki bolovi, kašalj

Pajić je imao temperaturu, kašalj i jake bolove, nakon čega se javio lakarima u Šapcu, gde živi.

- Pošto je Pajić imao simptome koronavirusa, odmah je testiran i rezultat je bio pozitivan. On je odmah po prijemu zadržan u bolnici u Šapcu, a jutros je prebačen u Beograd, u bolnicu "Dragiša Mišović" - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Pajić je malaksao, ima bolove, ali je stabilno, što je u ovom trenutku najvažnije.

Izvor našeg lista navodi da Pajić izvesno vreme nije išao na posao u Ministarstvo prosvete, na čijem je čelu MladenŠarčević , a ove navode, u razgovoru za Kurir, potvr|uje i sam ministar.

Sve se dezinfikuje

- Saša Pajić nije bio u Ministarstvu od 27. marta, a ja nisam bio s njim (u kontaktu) od 20. marta. Pratim i pomažem da što lakše prebrodi problem... Ja sam ga naterao da ode u bolnicu.

Na pitanje u kom smislu ga je on naterao da ode u bolnicu, minisitar je pojasnio:

- Pa jednu noć je imao visoku temperaturu i jake bolove u grudima, ali nije hteo kod lekara... bukvalno sam ga naterao.

Ministar kaže i da nema strah da je i sam zaražen.

- Nemam strah. Istraživaćemo danas sa kime je bio u kontaktu u Ministarstvu. U Ministarstvu radi jako mali broj ljudi i svi su zaštićeni... i udaljeni... sve se dezinfikuje - kaže Šarčević za Kurir.

Katarina Blagović

Prvi zaraženi koronavirusom u Vladi Srbije bio je Branislav Blažić, državni sekretar u MInistarstvu zaštite životne sredine. Blažić je hospitalizovan 24. marta, a preminuo je od posledica novog virusa 1. aprila. Zbog sumnje da je zaražen koronavirusom u bolnici je zadržan i ministar kulture Vladan Vukosavljević. Ministar je imao jak kašalj i bolove u grudima, odmah po dolasku u bolnicu je testiran i rezultati su negativni. Vukosavljević ima zapaljenje pluća, koje ga često muči, a, iz predostrožnosti, testiran je još jednom na novi virus. Kako saznaje Kurir, Vukosavljević se oseća dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track