ĐILAS PLJUNUO U LICE CELOJ SRBIJI: Zaboravio na svojih 600 miliona evra, a 100 evra "velikodušno" poklanja!
Foto: Beta/Emil Vaš

Humanitarac

ĐILAS PLJUNUO U LICE CELOJ SRBIJI: Zaboravio na svojih 600 miliona evra, a 100 evra "velikodušno" poklanja!

Politika -

Lider SZS Dragan Đilas večeras se smejao u lice milionima građana i omalovažavao ekonomske mere Vlade Srbije protiv koronavirusa. On je posprdnim tonom komentarisao meru da će svaki punoletni građanin dobiti 100 evra i najavio da će "velikodušno" svojih 100 evra dati u humanitarne svrhe.

Đilas, koji je tokom gotovo decenije vlasti, preko države inkasirao većinu od svojih 619 miliona evra, večeras je imao da kaže samo to da će svojih 100 evra pokloniti. Dok je svojevremeno pred saradnicima pričao da se svaki profit uzima od državnih para, o čemu postoji video zapis, sada nema nameru da tu istu državu i građane pomogne, osim sa 100 evra.

- Besmislice su da pet miliona ljudi dobije po 100 evra. Mojih 100 evra daću u humanitarne svrhe, kao i uvek što dajem. Ali nije suština u 100 evra. Njihove mere su loše, ne razumeju privredu, ekonomiju, ne znaju. Ne mogu doktori da imaju platu ispod 1.000 evra, medicinske sestre ispod 700, vaspitačice 600... - rekao je Đilas, gostujući u Utisku nedelje, ali se nije setio da pomene kolike su plate lekara bile u vreme Demokratske stranke, kada je on zarađivao stotine miliona evra.

O platama lekara, dok je DS bio na vlasti, nije pričao onda, naravno ni sada. Kako se živelo i kako se kralo dok je Đilas vedrio i oblačio, još se sećamo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track