ANA BRNABIĆ OTKRILA: Uvođenju celodnevne zabrane kretanja prethodiće nekoliko koraka! VIKENDI NAJKRITIČNIJI
Ilustracija, Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević/DS

borba protiv pandemije

ANA BRNABIĆ OTKRILA: Uvođenju celodnevne zabrane kretanja prethodiće nekoliko koraka! VIKENDI NAJKRITIČNIJI

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas će nekoliko koraka prethoditi eventualnom uvođenju celodnevne zabrane kretanja, mere u borbi poritv pandemije korona virusa

."Mislim da je struka za to, to može da se čuje na konferencijama za novinare. Mi se trudimo da to izbegnemo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja smo razgovarali o tome da postoji još koraka pre toga", rekla je Brnabić za TV Prva.

Navela je da te korake predstavljaju mere izolacije najvećih žarišta korona virusa - Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije i zatvaranje velikih firmi na sedam ili 14 dana.

Brnabić je obrazložila da je mera zabrane kretanja od petka u 17 sati do ponedeljka u pet časova ujutru doneta zato što je tokom tih dana najviše građana na ulicama, a najmanje se poštuju mere Vlade Srbije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen

Potvrdila je da će penzioneri zbog produžene zabrane kretanja tokom vikenda u kupovinu moći da idu petkom od 04.00 do 07.00 ujutru, umesto subotom kako je to do sada bilo.

Građani će svoje kućne ljubimce moći da šetaju subotom i nedeljom od 08.00 do 10.00 i od 23.00 do 01.00 tokom noći. Poljoprivrednici će tokom trajanja te mera zabrane kretanja moći da nastave poslove na svojim poljima.

Istakla je da je zdravstveni sistem Srbije "prenapregnut", da su popunjeni svi bolnički kapaciteti u Beogradu i Nišu, te da će bolnice u Pančevu i Batajnici biti preuređene u "kovid bolnice".

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track