3 GODINE KASNIJE OVAJ INTERVJU JOŠ SE PREPRIČAVA Šef izraelskih obaveštajaca zbog Srba plakao uživo na TV (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

šok-gostovanje

3 GODINE KASNIJE OVAJ INTERVJU JOŠ SE PREPRIČAVA Šef izraelskih obaveštajaca zbog Srba plakao uživo na TV (VIDEO)

Politika -

Jakov Kedmi do detalja otkrio zašto je razbijena Jugoslavija i naglasio da je plan za njeno uništenje Zapad planirao veoma dugo... Sramota me što Medlin Olbrajt pripada mom narodu

BEOGRAD - U svetlu najnovijih tenzija sa Crnom Gorom, u fokus je ponovo dospelo gostovanje šefa izraelskih obaveštajaca Jakova Kedmija na državnoj ruskoj televiziji.

Naime, on je pre tri godine dao neverovatan intervju u jednoj od veoma popularnih i gledanih informativnih emisija u kojoj je razotkrio neverovatne stvari u vezi s razbijanjem Jugoslavije, a za koje je saznao baveći se svojim zanatom - špijunažom!

U tadašnjoj emisiji - Veče sa Vladimirom Solajevim, koja je emitovana 2017. godine - Kedmi je izneo šokantna saznanja...

- Konstruisani genocid Srba u ratovima devedesetih i zverstva albanskih terorista na Kosovu pomogli su Hrvatima i albanskim teroristima da uz pomoć Zapada sistemski unište Srbiju da bi se u potpunosti zatro ruski uticaj. Raspad Jugoslavije i njenih "zemalja" bio je planiran veoma dugo, a da su u toj nameri glavne uloge vodili pripadnici hrvatskog i albanskog naroda.

Sramota me što Medlin Olbrajt pripada mom narodu

Kedmi je ogorčen što bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt pripada jevrejskom narodu.

- Sramota je što jedna takva osoba pripada mom narodu. Ali svaka nacija ima svoje crne ovce, pa je to slučaj i sa Jevrejima. Još je gore što je Olbrajtova jedan deo života provela u Jugoslaviji - rekao je obaveštajac s velikom dozom prezira.

- Suze mi same krenu za srpskim žrtvama koje su stradale od ustaških zločina. U Jasenovcu počivaju Srbi ubijani na najzverskije načine, kuvani, spaljivani, sečeni "srbosekom", dok su Hrvati uspeli da se 1945. probiju među pobednike - ispričao je Kedmi, koji nije mogao da obuzda tugu, te je pred kamerama ruske televizije zaplakao zbog Srbije i svih srpskih žrtava.

Kedmi je prvi put izneo tvrdnju da su ga dok je još bio u službi o pravom stanju stvari na balkanskim ratištima i Kosovu upoznavali slovenački obaveštajci s kojima je "Nativ" tesno sarađivao.

- Glavni razlog onoga što su uradili sa Jugoslavijom bio je da se potpuno uništi Srbija kako ne bi bilo nikakve posebne veze sa Crnom Gorom, a, pre svega, sa Rusijom. Još je u vreme Čerčila bilo odlučeno da Balkan mora da bude izvan ruskog geopolitičkog uticaja. To je bio primarni cilj. Raspad Jugoslavije i njenih zemalja bio je planiran duži vremenski period. Moja služba je bila odgovorna za odnose sa Slovencima. Oni su mi rekli šta se sve dešavalo na Kosovu, da su kosovski muslimanski teroristi širili teror od 1970. i ko ih je sve podržavao - u dahu je ispričao Kedmi.

Pogledajte deo televizijskog gostovanja ovog obaveštajca...

Dotakao se i teme Haškog tribunala, tvrdeći da je Tribunal priznao da nema dokaze protiv Slobodana Miloševića, kog su optužili za genocid nad Hrvatima i Bošnjacima.

- Umro je u zatvoru, a nije bio osuđen! Nakon njegove smrti su priznali da ne postoji bilo kakav dokaz da je odgovoran za genocid i ubistva - dodao je Kedmi.

Nekadašnji prvi čovek izraelske obaveštajne službe objasnio je da je Balkan jedno komplikovano mesto otvorenih sukoba, na kome je krajem prošlog veka besneo građanski rat, gde su uloge glavnih krvnika preuzimali hrvatski ratni veterani i dobrovoljci, kojima su na front odlazili kako bi Srbe najmonstruoznije ubijali.

- Poznato je da su Hrvati tokom Drugog svetskog rata ubijali Srbe i oni im to nikada nisu zaboravili. Hrvati su tada ubijali Srbe i Jevreje. Tek tako, bez milosti! Ubijali su srpske žene i decu. To je bio tradicionalni hrvatski način egzekucije i o tome niko nije govorio - naveo je Kedmi.

Bivši obaveštajac je u daljem izlaganju rekao da su Hrvati krivi za početak rata jer su, kako je poručio, jasno pokazali nameru da ratuju, za razliku od nekih drugih naroda koji su se odmah povukli.

foto: Youtube Printscreen

- Hrvati i Bošnjaci su se borili na strani zla dirigovanog od zapadnih sila. Kada se taj rat završio, počeli su sukobi na Kosovu. Teroristički OVK brutalno je ubijao srpske građane, spaljivao ih u njihovim svetinjama. U ubijanju su bili veoma okrutni, a sud Zapada je bio na njihovoj strani. Međutim, samo su Srbi bili za sve optuženi - istakao je bivši prvi špijun Izraela.

Kedmi se u jednom trenutku osvrnuo i na tadašnji uticaj Rusije, kojom je za vreme NATO agresije upravljao predsednik Boris Jeljcin. Prema njegovim rečima, današnja Rusija ni u ludilu ne bi dozvolila da ijednom Srbinu fali dlaka s glave.

(Kurir.rs/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track