PREMIJER CRNE GORE O OTVARANJU GRANICA: Radujemo se dolasku srpskih građana! VIDEO
Foto: Printscreen

odluka u četvrtak

PREMIJER CRNE GORE O OTVARANJU GRANICA: Radujemo se dolasku srpskih građana! VIDEO

Politika -

Želimo da ih vidimo, ako oni to žele, i na našim plažama i na našim planinama, poručio predsednik crnogorske Vlade

Premijer Crne Gore Duško Marković kazao je da će odluka o tome sa kojim ce državama biti otvorene granice, a koju bi u četvrtak trebalo da donese Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, biti zasnovana na epidemiološkim standardima, te da tu nema politike.

- Naš je cilj zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji ali uvek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovde ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora ce spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspele taj standard da ostvare - rekao je Marković odgovorajući na pitanja novinara u Skupštini Crne Gore.

Upitan da prokomentariše izjave srpskih zvaničnika da je odluka da se granica ne otvori sa Srbijom politička, on je to kategorično demantovao.

- Mi znamo šta je naš posao i naš interes. Nećemo ići po mišljenje nigde za ono što su interesi države, bilo da su zdravstveni ili ekonomski, nego ćemo odluke donositi samostalno, ne radeći ni protiv koga - istakao je Marković. Kako je rekao, raduje se uspehu svih u borbi protiv korone.

- Sa zadovoljstvom ćemo čekati trenutak da se Srbija uspešno iznese sa ovom epidemijom, da nema aktivno zaraženih ili da ima onaj broj zaraženih koji zadovoljava kriterijume za otvaranje granica sa Crnom Gorom. Radujemo se dolasku srpskih građana u Crnu Goru. Želimo da ih vidimo, ako oni to žele, i na našim plažama i na našim planinama - dodao je Marković.

Komentarišući odluku srpskih vlasti da zabrane sletanje aviona Montenegro airlinesa na beogradski aerodrom, on je rekao da je odluka primljena k znanju, te da će u odnosu na to tražiti alternative i najbolja rešenja za njihovu državu, građane i ekonomiju.

Kurir.rs

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track