DAČIĆ RAZGOVARAO SA HJON-ČANOM: Srbija se zahvalila Koreji na humanitarnoj pomoći
Foto: Beta

ZA JOŠ BOLJE ODNOSE

DAČIĆ RAZGOVARAO SA HJON-ČANOM: Srbija se zahvalila Koreji na humanitarnoj pomoći

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Južne Koreje Čeo Hjon-Čan danas su u razgovoru izrazili obostrano zadovoljstvo povodom dobre saradnje koje su dve zemlje ostvarile u periodu tokom pandemije korona virusa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Čoe je obavestio Dačića da je Vlada Кoreje donela odluku da Srbiji uputi humanitarnu pomoć u vrednosti od 300.000 američkih dolara u cilju pomoći odgovoru Srbije na pandemiju, na čemu je ministar Dačić posebno zahvalio.

Dačić je zahvalio na mogućnosti da Srbija kupi medicinsku opremu i materijal u Кoreji u trenutku kada je to za Srbiju bilo najpotrebnije.

Korejski ambasador je naglasio da korejska strana izuzetno ceni pomoć Srbije koja je tokom perioda pandemije avionom "Er Srbije" vratila državljane Koreje u Seul.

Dačić i korejski ambasador su u razgovoru izazili obostrano zadovoljstvo povodom dobre saradnje koju su dve zemlje ostvarile tokom pandemije Covid-19.

Sagovornici su zaključili da je potrebno da se u narednom periodu, nakon smirivanja epidemiološke situacije u dvema zemljama, dodatno intenzivira politički dijalog na svim nivoima, navodi se u saopštenju. Izražena je obostrana spremnost za unapredjivanje saradnje na svim poljima, posebno saradnje na ekonomskom planu, gde postoje izuzetni potencijali.

Dačić je izrazio spremnost da, na ranije upućeni poziv ministarke Gong Gjon-hva, učini uzvratnu posetu kada se za to steknu uslovi.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track