KURIR OTKRIVA! ONI SU SINOĆ RUŠILI BEOGRAD: BIA uhapsila Ukrajinca i Kirgistanca sa izraelskim pasošima! FOTO
Foto: Zorana Jevtić

HOROR

KURIR OTKRIVA! ONI SU SINOĆ RUŠILI BEOGRAD: BIA uhapsila Ukrajinca i Kirgistanca sa izraelskim pasošima! FOTO

Politika -

Bezbednosno informativna agencija (BIA) privela je sinoć dva muškarca - jednog iz Ukrajine i jednog iz Kirgistana, obojicu sa izraelskim državljanstvom i pasošima, saznaje Kurir.

Oni su osumnjičene da su izazivali nerede tokom nasilnih protesta u Beogradu.

1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

- Dana 09.07.2020. godine u 10.25 časova u službene prostorije Ispostave BIA Savski venac dovedeni su izraelski državljani Roman Levin, rođen 20.04.1999. godine u Ukrajini i Artur Furman, rođen 10.06.2002. godine u Kirgistanu, koji su tokom protesta prethodnog dana zatečeni kako vuku džakove šuta na kolovoz, odnosno izvlače kontejnere na ulicu koje su prevrnuli na kolovoznim trakama i iste pokušali da zapale.

foto: Privatna Arhiva

Na navedene okolnosti kao i u cilju rasvetljavanja osnova boravka u našoj zemlji operativni radnici Agencije obaviće razgovor sa njima - otkriva izvor Kurira i dodaje:

- Inače, zbog navedenih aktivnosti Levin i Furman su od strane pripadnika MUP-a Srbije privedeni prethodne večeri ali su nakon konsultacija sa zamenikom dežurnog javnog tužioca prvog OJT-a, kao i dežurnim sudijom za prekršaje, koji su se izjasnili da nema osnova za njihovo postupanje, pušteni ubrzo nakon toga.

foto: Privatna Arhiva

Furman je, kako je utvrđeno, u Srbiju ušao 19. juna 2020 godine preko preko graničnog prelaza Surčin dok je Levin u Srbiju ušao 3. jula preko prelaza Surčin.

foto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs)

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja