HOROR! OVAKO SE HULIGANI DOGOVARAJU O NAPADIMA: Ponesite benzin, baklje, palite policiju i grad!
Foto: Zorana Jevtić

HOROR! OVAKO SE HULIGANI DOGOVARAJU O NAPADIMA: Ponesite benzin, baklje, palite policiju i grad!

Politika -

Deo demonstranata deli poruke u kojima sugeriše da se na naredni protest ponesu benzin, baklje, oružje. Predlažu da se u puške za vodu sipa benzin i time prska policija, pa potom gađa bakljama

Na ulicama Beograda dve noći zaredom dešavaju se nasilni protesti, a sada je deo tih učesnika otišao korak dalje - dele video-klipove iz sveta i poruke kojima sugerišu šta je potrebno da se ponese od „opreme“ na ulice kako bi palili policajce!

Iako su se jezive poruke širile ceo dan po mrežama, niko od političara koji dolaze na proteste se nije ogradio od poziva na nasilje.

foto: Ana Paunković

Nosite oružje

- Obavezno svi na demonstracije ponesite bar po litru-dve benzina, po mogućnosti u staklenim flašama. Palite sve policijsko, palite policiju, zapalite grad ako treba. Alo! Mora mu se stati na put!!! - piše jedan od učesnika protesta, dok drugi sugeriše kako treba da se radi: - Danas u Beogradu ponesite benzin i baklje. Kupite puške za vodu, sipajte benzin i prskajte policiju, pa ih gađajte bakljama. Udrimo na njih još jače.

U jednoj od poruka se poziva i na rušenje grada Beograda. - Ajde, braćo, ponesite oružje, baklje, benzin, palite, rušite, lomite. Ponesite macole da bolje razbijate šlemove, čekiće, metalne lagere sa praćkama.

Vojnobezbednosni analitičar Vlade Radulović kaže da poruke potvrđuju slutnje da će, ukoliko se sve ovo ne zaustavi, biti žustriji napad na snage reda: - S obzirom na to da sa stručne strane posmatram proteste u nekoliko zemalja, ovo se mora okončati - ili će se sve smiriti, spustiti lopta, ili će da eksalira. I ove poruke to potvrđuju. Bio bi žustriji napad na snage reda. Imali bismo paljenja imovine, automobila, to bi bio naredni korak, a nikom normalnom to nije u interesu, da imamo scene kao iz Bejruta.

foto: Instagram Printscreen

Paravojska

Prema rečima kriminologa Zlatka Nikolića, policija treba da nađe one koji su poruke slali: - Ovo je podstrekivanje na nemire, krivično delo. Šta je sledeće, da policajce pale žive? Čim vidite dripca s rancem, to je paravojska koju je izveo neko.

Goran Vesić objavio snimak i tvrdi ÐILASOV GURU ÐORĐEVIĆ DAJE NALOGE HULIGANIMA

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je snimak s protesta u Beogradu sa komentarom:

- Ako je neko imao dilemu ko je organizator uništavanja Beograda, evo snimka iz koga se vidi kako Ðilasov guru Mlađan Ðorđević, u društvu Ivana Ivanovića iz SNP Naši, juče šeta i izdaje naloge huliganima.

foto: Kurir

Ne propustite

DANAS POKLANJAMO! DODATAK TV EKRAN I MULTIFUNKCIONALNE MAKAZICE - samo u novom, redizajniranom KURIRU

U novom, redizajniranom Kuriru danas vas čeka DVA POKLONA - dodatak TV EKRAN i MULTIFUNKCIONALNE MAKAZICE.

U dodatku TV EKRAN imaćete prilike da proćitate intervjue, najave TV serija i najtačniji program. Miodrag Radonjić: Sva svoja iskustva utkao sam u lik Baće. Glumac priča kako mu je odrastanje na Konjarniku, gde su momci otimali slabijima patike s nogu, pomoglo u stvaranju uloge u „Južnom vetru“.

Ceca Bojković: Efektna uloga u prvom srpskom filmu o koroni. Vanja Camović: Drago mi je što se pamti moj susret s Bredom Pitom.

Kao drugi poklon čekaju vas MULTIFUNKCIONALNE MAKAZICE.

Kompaktne su tako da ih možete držati u neseseru ili tašni kako bi vam uvek bile pri ruci.

Pogodne su za za sečenje noktiju, zanoktica, papira, selotejpa i raznih sitnica.

foto: Promo

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ E.K. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja