DOGOVORENE TEME ZA SASTANAK U BRISELU

ZAVRŠEN TRILATERALNI VIDEO-SASTANAK EU, BEOGRADA I PRIŠTINE: Vučić razgovarao s Lajčakom i Borelom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je bilateralne konsultacije, uoči sastanka u Briselu, sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbendosnu politiku Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Fotografije konsultacija su objavljene na zvaničnom instagram profilu predsednika "Budućnostsrbije".

- Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle dvadeset meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak - napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić danas učestvuje na video - konferenciji Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja predstavlja uvod u nastavak dijaloga, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Video konferencijom predsedava Žozep Borel, koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

"Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektivu kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve ovo je takođe ključno i za EU", izjavio je Borel pred početak video-konferencije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track