SKANDAL! RADULOVIĆEVA PULENKA POZIVA: Skini brnjicu, izađi na ulicu! Mila Alečković tvrdi da EPIDEMIJA KORONE NE POSTOJI
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

neodgovorno i opasno

SKANDAL! RADULOVIĆEVA PULENKA POZIVA: Skini brnjicu, izađi na ulicu! Mila Alečković tvrdi da EPIDEMIJA KORONE NE POSTOJI

Politika -

Mila Alečković, kandidatkinja za poslanika na listi "Dosta je bilo" (DJB) Saše Radulovića, poslala je skandalozno neodgovornu poruku srpskoj javnosti. Ona je na Tviteru pozvala stanovništvo Srbije da ne nosi maske, odnosno brnjice, kako je napisala, jer epidemija koronavirusa uopšte ne postoji.

- Izlazi na ulicu, skini brnjicu! Nema epidemije korone, nego diktature! Vučić te laže po nalogu SZO - poručila je ona i izazvala salve negativnih komentara. Revoltirani korisnici Tvitera su je pitali da objasni od čega su im preminuli najmiliji ako korona ne postoji, a neki su predložili i kaznu za sve koji ovako istupaju - volontiranje u jednoj od kovid-bolnica, i to bez maske.

foto: Kurir

Mila Alečković, inače psiholog, na ovaj način se pridružila lideru DJB Saši Raduloviću i njegovim sledbenicima koji već mesecima šire teoriju zavere po kojoj je pandemija opasnog virusa izmišljena stvar i prevara, te da mere zaštite, poput maski i fizičke distance, treba ignorisati. Ona je bila šesta na listi "Suverenisti", s kojom je DJB učestvovao na nedavbim parlamentarnim izborima.

Radulović je, inače, od početka pandemije koronavirusa iznosio je opasne izjave, poput onih da je sve u vezi s koronom "naduvano", da se pravi cirkus bez razloga, a stavove nije promenio ni sada, kada je više od pola miliona ljudi umrlo od ove bolesti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja