VUČIĆ: Srbija nije u poziciji da odbije razgovore, za SAD i EU nezavisne smo države! MOGUĆE NOVE ALBANSKE PROVOKACIJE
Foto: Printscreen Pink

tv gostovanje predsednika srbije

VUČIĆ: Srbija nije u poziciji da odbije razgovore, za SAD i EU nezavisne smo države! MOGUĆE NOVE ALBANSKE PROVOKACIJE

Politika -

* Upozorio na mogućnost da kosovski Albanci provociraju na terenu poput današnjeg upada na posed manastira Dečani

* Šokiran sam potrebom da se sve razori, prvo namenska sad Telekom! Tepićkin šef uzeo 30 miliona od Telekoma, ne ja

* Srbija se ne naoružava zbog rata, već čuvanja mira! Azerbejžanu smo prodali 10 puta više oružja nego Jermeniji

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovog jutra uživo gostuje na televiziji o aktuelnim temama.

Vučić je na samom početku prokomentarisao tvit specijalnog Trampovog izaslanika Ričarda Grenela koji je na Tviteru najavio nastavak razgovora Beograda i Prištine u Beloj kući. Vučić je rekao da Srbija nije u poziciji da odbije razgovore...

1 / 13 Foto: Printscreen Pink

- Srbija nije u poziciji da odbije razgovore, mali smo... Iz ugla Amerike ali i Brisela dve smo nezavisne države - rekao je Vučić i naglasio da to svima treba da je jasno i da je to realna situacija, te da neće ni SAD ni Nemačka kao daleko najmoćnija država u Evropi sad da povuče to priznanje, ni ona ni Francuska.

- Teme su ekonomske sasvim sigurno, što je izuzetmo važno za Srbiju a to je potvrdio i Hoti... Nama je u interesu da se razvija biznis, ekonomija, a političke teme... - rekao je Vučić dodavši da imamo problem jer kamioni čekaju na prelazima, roba se kvari... - dodao je predsednik gostujući jutros na TV Pink.

Predsednik upozorava: Moguće albanske provokacije

Predsednik je upozorio na mogućnost da kosovski Albanci provociraju na terenu poput današnjeg upada na posed manastira Dečani.

Dodao je da je pitanje zašto je Grenel upotrebio termin "pregovori", pitanje za američkog diplomatu. "Oni su i pre nekli dan rekli da podržavaju pregovore pod okriljem EU. Ali, da ne ulazim u njihove odnose. Suviše smo mali da bismo to mogli sebi da dopustimo", rekao je Vučić. Dodao je i da SAD, kao i veći deo EU i briselske administracije dijalog uvek posmatrati kao dijalog dve nezavisne zemlje.

Kao i obično, kriv sam za sve

- Šta god da se dogodi u ovoj zemlji i svi se nasmejete, kao i svi u ovom studiju... Ako pobedi Zvezda kriv sam, ako izgubi isto... Ako kažem imaćemo prvi vakcinu, kriv sam, ako ne, opet, ako kažem imaćemo kinesku, rusku isto - rekao je Vučić dodavši da je ove godine više pomognuto FK Partizanu nego Zvezdi. On je ponovio da je na 15 minuta nestala struja na Divčibarama i da su ga i zbog toga psovali sa "Vučiću pe*eru" a rekao je i da u eri društvenih mreža vi jednostavno ne možete ništa, ne možete da se borite protiv neistina. Navodi da je se danas teško boriti sa neistinama koje se plasiraju na društvenim mrežama, gde se objavi po nekoliko hiljada, pa i miliona tvitova i postova i da je nemoguće na njih odgovarati.

foto: Printscreen Pink

Vučić kaže da se već navikao na to da je dežurni krivac za sve što se dešava u Srbiji, da ga jedni napadaju što ne potpisuje da je Kosovo nezavisno, drugi su pak sigurni da će "nešto da uradi, jer je nekom obećao"... Slično je i oko epidemije korona gde, kako kaže, on je kriv šta god da se uradi.

"Krivi ste kada uvodite i ukidate mere, kada nema vakcine, ali i kada kažete da će Srbija među prvima dobiti. Ne odgovara kada kažete da će stići iz Kine i Rusije, ali ne valja ni kada kažete da će vakcine biti nabavljena iz EU", naveo je predsednik.

O Zvezdi i Partizanu

Kaže da je kriv čak i kada nestane struje na Divčibarima, ali u derbiju Zvezda - Partizan, ako izgubi Zvezda, ali i obrnuto.Govoreći o pomoći klubovima Vučić je naveo da je KK Pratizan u poslednje dve godine dobio više od Crvene zvezde. Za fudbalske klubove, kako je naveo zavisi da li se u obzir uzima sponzorstvo Gasproma. Ukoliko se izuzme Gasprom, više se pomoglo Partizanu, ako se računa Gasprom onda Zvezdi.

Da bude više srpske robe na rafovima

Vučić je izjavioda je od Privredne komore Srbije (PKS ) tražio da stupi u razgovore sa velikim trgovinskim lancima, kako bi se obezbedilo veće prisustvo srpskih proizvoda u njima.

"Obavestili su me da su počeli razgovore sa tri najveća lanca u zemlji, i doći će do povećanja prisustva srpske robe na rafovima", rekao je jutros i istakao da je to način da se pomogne privredi svoje zemlje, što je potpuna suprotnost onome što čine pojedinci, napadajući, na primer, Telekom Srbiju. U tom smislu, pohvalio je projekat PKS "Čuvarkuća", koji je usmeren na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima i jačanje svesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Pred nama su teški razgovori, tajnih dogovora mimo volje građana neće biti

Pred nama su teški razgovori 2. septembra u SAD, kao i nastavak dijaloga sa Albancima u Briselu 7. septembra, rekao je danas Vučić i poručio da nikakvih rešenja za Kosovo neće biti mimo volje građana.

Vučić navodi da se ne može desiti da građani Srbije saznaju da je bilo šta tajno negde sklopljeno i dodao: "Ja mogu da sklapam ekonomske sporazume, dok političke i statusne - a da o tome ne odlučuju građani Srbije, taj slučaj neće postojati", poručio je Vučić. Poziva na maksimalno jedinstvo, ne političko, već nacionalno.

(Kurir.rs/SĐP/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track