VUČIĆ: Šokiran sam potrebom da se sve razori, prvo namenska sad Telekom! Tepićkin šef uzeo 30 miliona od Telekoma, ne ja
Foto: Printscreen Pink

tv gostovanje predsednika Srbije

VUČIĆ: Šokiran sam potrebom da se sve razori, prvo namenska sad Telekom! Tepićkin šef uzeo 30 miliona od Telekoma, ne ja

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je gostujući na televiziji rekao da je šokiran potrebom da se u Srbiji sve razori.

- Šokiran sam potrebom da se sve razori, bila je namenska, sad je Telekom... Šef Tepićkine partije uzeo je 30 miliona evra od Telekoma u periodu kad je bio na vlasti, na ime dve svoje kompanije... Telekom nije imao ništa a sad ima bolji program - rekao je Vučić gostujući jutros na TV Pink, te odgovarajući na pitanja o napadima političkih protivnika.

Tepićkin šef uzeo 30 miliona evra od Telekoma, ne ja

- Šokiran sam tolikom potrebom nekih da razaraju sve na štetu države, do sada namensku, a sada Telekom, rekao je predsednik povodom navoda potpredsednice stranke Dragana Đilasa, Marinike Tepić i istakao da je cilj napada na Telekom poslednjih dana da se ta kompanija sruši, po svaku cenu.

Na tezu opozicije da je Telekom "kasa jedne političke partije", Vučić je rekao da on nema ništa od te kompanije, te uzvratio podacima da je predsednik partije Marinike Tepić, Dragan Đilas, uzeo od Telekoma 30 miliona evra, dok je bio na vlasti, od 2004. do 2012. godine, na ime svoje dve kompanije.

"Oni su ga uništavali, razarali, stavljali u poziciju da ne postoji na tržištu", rekao je Vučić. Podsetio je da su oni od kojih dolaze danas napadi na Telekom svojevremeno želeli da kupe TV Prvu i B92, ali je te dve telezivije kupio neko drugi. "Izjalovilo im se sve, izjalovilo im se da zauzmu političku vlast na silu", rekao je Vučić.

Ponovio je da je to što neko radi za tajkune, protiv svoje države i firme koja pripada građanima, a koja će ostati i nekom ko sledeći dođe na vlast - neverovatne stvari, koje pokazuju neodgovornost i neozbiljnost.

foto: Printscreen Pink

Vučić je rekao da je Telekom Srbija akcionarsko društvo, u kojem država Srbija ima većinski udeo, odnosno da pripada građanima.

"Kada postavite pitanje oko Telekoma... Šta je posao političara, ljudi koji se bave javnim poslom - da je pomažu, da rade u interesu hiljada radnika, pre svega u interesu resursa koji je javni ili da razaraju državni kapital, ono što pripada građanima? ", zapitao je Vučić za TV Pink povodom izjava Marinike Tepić o Telekomu.

Predsednik je istakao da država nije prodala prodala ni EPS, ni Telekom, već naprotiv, danas tražimo da sa Telekomom uđemo na KiM, u Albaniju, što nije bilo dozovljeno, dok smo sa Telekomom najvažniji operater u BiH, prvi u Crnoj Gori. "Toliko o uspesima Telekoma", podvukao je Vučić.

Istakao je da je Telekom sve snažiji, a ne slabiji, pa je cilj srušiti ga po svaku cenu. O najavama akademika Dušana Teodorovića da je "bojkotovati Telekom", rekao je da će to bit "slika i prilika uspeha Telekoma".

(Kurir.rs/TV Pink/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track