ZAVRŠEN sastanak

KURIR U PALATI SRBIJA Vučić sa Grenelom i Bolerom: Ovo je dobar dan za Srbiju! OTVORENA KANCELARIJA DFC

Politika -

Od 1881. nismo imali ovako značajne sporazume sa Sjedinjenim Državama, rekao je predsednik

Premijerka Brnabić potpisala zajedničku izjavu sa Bolerom posle čega je simbolično otvorena kancelarija DFC u Beogradu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas u 14 sati u Beogradu, u Palati Srbija, sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i izvršnim direktorom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adamom Bolerom.

1 / 33 Foto: Zorana Jevtić

Sastanak je počeo u 14 časova, u Palati Srbija, nakon čega su predstavnici dveju delegacija potpisali Zajedničku izjavu i simbolično otvorili kancelariju DFC u Beogradu.

foto: Kurir Printscreen

Prvi se javnosti obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasivši da je dolazak DFC u Beograd izuzetno značajan, jer gde je Američka razvojna agencija tu je i budućnost, a to gledaju sve kreditne agencije.

- Od 1881. nismo imali ovako značajne sporazume sa Sjedinjenim Državama - rekao je Vučić dodajući da je ovo dobar dan za Srbiju! - rekao je Vučić i naglasio da je dolazak DFC, uz simbolički značaj, i signal investitorima da Amerikanci ovde posluju...

- Znači, realizaciju projekata, uključujući puteve koji su od ogromnog značaja za naše građane, ali i dalji privredni rast naše zemlje... Za nas je ovo važan dan. Svoje trgovinske odnose sa SAD smo rešili 1881. godine i od tada nismo imali ovako važnih sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama, a, prošlo je 140 godina", rekao je Vučić. Istakao je i da nije govorio o onome što smo postigli U Vašingtonu, a postigli smo, ističe, mnogo.

1 / 11 Foto: Kurir Printscreen

Rukići: Odlične mogućnosti za ceo region

Predsednik kosovske privredne komore Berat Rukići zahvalio je specijalnom izaslaniku predsednika SAD Ričardu Grenelu i izvršnom direktoru DFC Adamu Boleru za, kako je naveo, odlične mogućnosti za ceo region. "Zahvalnost Ričardu Grenelu i Adamu Boleru iz DFC. Odlične mogućnosti za ceo region", napisao je Rukići na svom tviter nalogu. Rukići je danas u rezidenciji SAD ambasade u Beogradu prisustvovao potpisivanju zajedničke izjave Privredne komore Srbije i tzv. Kosova na osnovu koje će biti formiran zajednički tim za ekonomsku saradnju, koji bi činili poslovni lideri i stručnjaci koji se bave ekonomskom normalizacijom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track