intervju za uglednu britansku novinsku agenciju

VUČIĆ ZA ROJTERS: Kad vodite politiku koju mora da vodi Srbija, gledate da se ne zamerate nikom ili svima podjednako!

Politika -

BEOGRAD - Kad vodite politiku koju mora da vodi Republika Srbija imajući u vidu situaciju i sve moguće pritiske sa kojima se suočavamo sa različitih strana, posebno od onih koji traže od Srbije normalizaciju odnosa ili priznanje, kad imate takvu situaciju i nalazite se u zemlji koja je mala a geografski se nalazi na raskršću, onda morate da vodite politiku u kojoj ćete da čuvate mir i stabilnost i da se ne zamerate nikome, što je nemoguće, a kad se zamerate da gledate da se zamerate svima podjednako - naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem intervjuu britanskoj agenciji Rojters.

O Trampu

- Srdačno sam razgovarao sa predsednikom Trampom i verujem da to neće biti poslednji put. De fakto, Nikson je poslednji američki predsednik koji je bio u poseti zvanično, Karter je bio veoma kratko, tako da verujem da će Tramp biti sledeći američki predsednik koji će posetiti Srbiju.

1 / 7 Foto: Reuters

O rešenju za Kosovo

- Ja ne mislim da smo blizu bilo kakvog rešenja ali mislim da nemamo pravo da ostavljamo našoj deci rešenje za budućnost da nam ne bi ni srpska, ni albanska deca ginula u budućnosti. Mislim da su ovi sporazumi strahovito važni da bismo sačuvali mir i da bismo jednom zauvek u nekom trenutku mogli da rešimo naše probleme i da ostavimo budućnost da bude potpuno čista za našu decu.

(Kurir.rs/Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja