ALBANCIMA KRIVO: Zašto Amerikanci nisu večerali u Prištini, a jesu sa Vučićem u Beogradu?!
Foto: Twitter Printscreen

TAKAV JE PROTOKOL

ALBANCIMA KRIVO: Zašto Amerikanci nisu večerali u Prištini, a jesu sa Vučićem u Beogradu?!

Politika -

Na pitanje zašto za posetu američke delegacije DFC i specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela nije organzovana večera kao u Beogradu, direktor prištinskog zavoda za protokol Orhan Hajrizi rekao je da tako nešto nije bilo predviđeno, prenosi Gazeta Ekspres.

1 / 8 Foto: Twitter Printscreen

"Ne, tokom naših koordinacionih sastanaka sa američkom ambasadom nije pomenuta opcija organizovanja večere, niti je bilo takve inicijative", rekao je Hajrizi.

Odgovarajući na pitanje zašto je večera priređena pri prošloj poseti Grenela, a sada nije, Hajrizi je rekao da mnogi faktori utiču na to.

Napomenuo je da pored protokola, postoje i druge službe koje se bave koordinacijom aktivnosti prilikom posete nekog zvaničnika.

Dnevni red posete svakog visokog zvaničnika zavisi od njegove agende - da li nastavlja put, ima zakazan let ili neke druge aktvinosti, rekao je Hajrizi, prenosi Kosovo onlajn.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je Ričarda Grenela i DFC delegaciju na večeri na brodu, koji je krstario Savom i Dunavom, i tom prilikom su razmenili poklone.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track